Mümtaz’er Türköne: Üçüncü ihtimal kim? Mansur Yavaş mı, Özgür Özel mi?

Siyaset bilimci Mümtaz'er Türköne: "Galip ihtimal, herkes ona göre hesabını yaptığı için gerçekleşmez. İkinci ihtimal galip ihtimali devre dışı bırakırken tükenir ve hesaptan düşer. Olabilecek en güçlü ihtimal hiç zarar görmeden mesafe alan üçüncü ihtimaldir. Soru şu: Mansur Yavaş kaçıncı ihtimal?"

KRONOS 26 Eylül 2024 GÜNDEM

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş

CHP’de cumhurbaşkanı adaylığı tartışmaları Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak çıkacağı iddiaları ve Mansur Yavaş’ın “partim isterse aday olurum” açıklamaları sonrası alevlendi.

Siyaset bilimci Mümtaz’er Türköne, “Galip ihtimal, herkes ona göre hesabını yaptığı için gerçekleşmez. İkinci ihtimal galip ihtimali devre dışı bırakırken tükenir ve hesaptan düşer. Olabilecek en güçlü ihtimal hiç zarar görmeden mesafe alan üçüncü ihtimaldir” dedi ve ekledi: “Soru şu: Mansur Yavaş kaçıncı ihtimal?”

Mansur Yavaş’ın yakın ve uzak çevresinden ağır bir baskı altında bulunduğuna dikkat çeken Türköne, “AK Parti kulislerinin kaynattığı dedikodular bile Bizans’a taş çıkartacak düzeyde. Bir yandan İmamoğlu’na siyasî yasağın, öbür tarafta Mansur Yavaş’ın CHP’den ayrılmasının eş zamanlı olarak gündemde yer almasında bir tuhaflık yok mu? Dediğim gibi ilk ihtimal hiçbir zaman gerçekleşmez. Bugünden yarına kalacak soru şu: Üçüncü ihtimal kim? Mansur Yavaş mı, Özgür Özel mi?” ifadelerini kullandı.

Türköne’nin Turkish Post‘ta yer alan yazısının bir bölümü şöyle:

“Derin entrikalar diyarı, bu işe odaklanmış durumda. Bürokrat-teknokrat zümresinden öne çıkmaya, kendini göstermeye çalışan birilerinin ellerindeki çekici İmamoğlu’nun kafasına indirmeye çalıştıklarına, hatta indirdiklerine dair bir kanaat kamuoyuna yerleştiği görülüyor.

Böyle bir durum vaki ise nihai sonuç ne olur?

Ekrem İmamoğlu adında, yoksullaşan kitlelerin mağduriyetinin sembolü olan karizmatik bir lider ortaya çıkar. Ne kadar dili sürçse de ne kadar hata yapsa da yön gösteren kuyruklu yıldız gibi semaya hakim olur. Yanına bir Abdullah Gül gibi bir emanetçi bulur, bu mağduriyeti de oya tahvil ederek eze eze iktidarı ele geçirir. Sağa sola çekiç savurarak göze girmeye çalışanlar bu nihaî sonucu göremeyebilir.

MANSUR YAVAŞ’IN ÖNÜNÜ KESMEK İSTENİYOR OLABİLİR Mİ?

İktidarı elinde tutan asıl siyasî güç kendi kalesine üstelik göstere göstere neden böyle bir gol atsın?

Madem siyaseti tanzim edecek entrikalardan söz ediyoruz, alın size daha derin bir entrika:
Anketler Erdoğan’ın karşı konulmaz rakibinin Mansur Yavaş olduğunu gösteriyor. Bu durumda hedef tahtasına İmamoğlu’nun konması, bir AK Parti projesi olarak Mansur Yavaş’ın önünü kesmek ve diğerini parlatma entrikasının devreye alındığını gösteriyor olamaz mı?

Mansur Yavaş, yakın ve uzak çevresinden ağır bir baskı altında bulunuyor. AK Parti kulislerinin kaynattığı dedikodular bile Bizans’a taş çıkartacak düzeyde. Bir yandan İmamoğlu’na siyasî yasağın, öbür tarafta Mansur Yavaş’ın CHP’den ayrılmasının eş zamanlı olarak gündemde yer almasında bir tuhaflık yok mu?

Dediğim gibi ilk ihtimal hiçbir zaman gerçekleşmez. Bugünden yarına kalacak soru şu: Üçüncü ihtimal kim? Mansur Yavaş mı, Özgür Özel mi?”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com