“‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyen teğmenlere soruşturma” iddiası yalanlandı

MSB: Teğmenlerin okula çağrılarak haklarında sosyal medya paylaşımları nedeniyle tahkikat açıldığı iddiaları doğru değildir.

KRONOS 02 Eylül 2024 GÜNDEM

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı mezuniyet töreninde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganıyla yemin eden Kara Harp Okulu mezunu teğmenler hakkında idari soruşturma başlatıldığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

MSB’den yapılan açıklamada, “Harp Okullarının mezuniyet törenleri 30-31 Ağustos tarihlerinde yapılmış olup mezun olan Teğmenlerin Harp Okulları ile idari bağı kalmamıştır. Teğmenlerin okula çağrılarak haklarında sosyal medya paylaşımları nedeniyle tahkikat açıldığı iddiaları doğru değildir” denildi.

Gazeteci Müyesser Yıldız, kıdemli teğmenlerin bugün okula çağırıldığını ve haklarında idari soruşturma başlatıldığını yazmıştı.

GEREKÇE TÖREN DEĞİL, SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI


Yıldız’ın açıklaması şöyleydi:

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninden sonra kılıç çekip yemin eden ve ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyen teğmenler hakkında idari tahkikat başlatıldı. Kıdemli teğmenlerin bugün okula çağırıldığı, tahkikatın tören değil sosyal medya paylaşımları nedeniyle başlatıldığı öğrenildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com