Mustafa Sarıgül, Almanya’da market raflarını tokatladı: Olur mu böyle…

Sosyal medyada yayınladığı kısa videolarla sıklıkla gündeme gelen CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, bu kez de Almanya'da girdiği bir markette çektiği videoyla gündem oldu.

KRONOS 22 Haziran 2024 GÜNDEM

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, milli maç için gittiği Almanya’da marketleri dolaştı.

Burada bir markete giren Sarıgül, gittiği markette Erzincan’ın yöresel lezzetlerinden tulum peynirinin olmamasına sinirlenerek “Ya kardeşim nasıl sinirlenmeyeyim şu kadar peynir var Almanya’da ama içlerinde Erzincan Tulumu yok. Olur mu böyle bir şey ya?” diyerek, market raflarını tokatladı.

O görüntüler, sosyal medyada gündem oldu.


TULUM PEYNİRİ NEDİR?
Tulum peyniri tulum içinde saklanarak olgunlaştırılan, Türkiye’nin çeşitli yörelerine özgü peynirlere verilen ad. Kıl keçisi tulumlara basılan peynir, %75-80 nem oranına sahip mağaralarda iki-üç ay bekletiliyor. Tulum peyniri Türkiye’nin çeşitli yerlerinde büyük farklılıklar gösterir.

Konya, Bingöl, Erzincan, Elazığ, Tunceli ve Erzurum bölgelerinde üretilen tulum peynirine Erzincan tulumu veya Şavak peyniri adı verilir. Çankırı ve Çorum bölgelerinde yapılan tulum peyniri kargı tulumu adıyla anılır. Ayrıca Ege Bölgesi’nde yapılan salamuralı bir tulum peyniri çeşidi vardır ve İzmir tulumu olarak bilinir. Bergama’ya ait bir çeşidi daha vardır. Ayrıca Erzincan’ın Kemah ilçesinde de Koçkar köyü yaylasında tulum peyniri üretilmektedir.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com