‘Ne oldu da Erdoğan bir hafta sonra parlayiverdi?’

T24 yazarı Mehmet Yılmaz: "Ne oldu da Cumhurbaşkanı, aradan geçen bir haftadan sonra parlayıverdi? Teğmenlere 'bu kılıçları kime çekiyorsun' diye sorduğu konuşmasında bu sorunun olası yanıtını oluşturan bir cümle daha var: 'İmam hatipler, cihat meydanı boş kalmasın diye var.' Bir taraftan 'cihatçılık” oynarken, diğer taraftan teğmenler üzerinden 'demokratlık' gösterisi!"

KRONOS 09 Eylül 2024 GÜNDEM

Kara Harp Okulu’ndaki mezuniyet töreninde genç teğmenlerin yaptığı sloganlı yemin töreni halen tartışmaların odağında. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP sözcüsü Ömer Çelik’in askerlere sahip çıkan açıklamasının aksine, “O kılıçları kime çekiyorsun, hepsi ordudan temizlenecek” şeklinde sert tepkide bulunması dikkat çekti.

Erdoğan’ın tartışmaların üzerinden bir hafta geçtikten sonra bir tepki ortaya koyması da yeni bir tartışmaya neden oldu. Gazeteci Mehmet Yılmaz, “Ne oldu da Cumhurbaşkanı, aradan geçen bir haftadan sonra parlayıverdi?” sorusunu yöneltti.

Mehmet Yılmaz, “Teğmenlere ‘bu kılıçları kime çekiyorsun’ diye sorduğu konuşmasında bu sorunun olası yanıtını oluşturan bir cümle daha var: ‘İmam hatipler, cihat meydanı boş kalmasın diye var.’ Bir taraftan ‘cihatçılık” oynarken, diğer taraftan teğmenler üzerinden ‘demokratlık’ gösterisi! Böyle yaparak Sisi’ye ender görülür bir devlet protokolü uygulamış olmasını örtbas edeceği kanısında. Pul olmuş parayı unutturabileceğini, geçim sıkıntısı çeken insanları oyalayabileceğini zannediyor. Eski bir ‘maymuna bak’ oyunu” ifadelerini kullandı.

Yılmaz’ın T24‘te yer alan yazısı şöyle:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üstünden bir hafta geçtikten sonra Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde yeni mezun teğmenlerin kılıç çatarak ettikleri subay yemininin farkına vardı.

Neden bir hafta bekledi sorusunun yanıtı belli ki önümüzdeki birkaç gün üzerinde havan dövmek için bir vesile olacak.

Bizim memleketin en sevilen sporu budur; yellen yellen ipe diz!

Bu bir fıkra olsaydı; boyunun uzunluğundan bahisle kulağından giren yemin seslerinin çekiç, örs, üzengi kemiklerinden ancak intikal ederek duyma işleminin gerçekleşebildiğinden söz ederdik ama bu çok saçma olur.

Cumhurbaşkanı da hepimiz gibi o gün bu yemini duydu, görüntülerini izledi.

Bir hafta boyunca da sesini çıkarmadı.

Ki kendisi heyecanlı bir zat biliyorsunuz, dilinin ucuna geleni en yüksek sesle söyleyebilmek gibi bir özelliği var.

Ve hatırlarsınız bu yemin ile ilgili olarak bazı çevrelerden gelen eleştirileri AKP Sözcüsü Ömer Çelik şöyle yanıtlamıştı:

“Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yeni mezunlarını vermiştir. Bu gençler, Türkiye’nin geleceği için yetiştirilmiştir. ‘Hükümete kılıç çekti’ diyenler vesayeti diriltmek istiyor. TSK’nın geleceği için yetiştirilmiş teğmenlere hakaret kabul edilemez.”

Ömer Bey, buradan nasıl geri manevra yapacak tabii orası onun sorunu.

AKP yetkililerine ve kendilerine gazeteci süsü veren tiplere önerim şudur ki, böyle konularda bizzat Erdoğan’dan bir şey duymadan, konuşmayın, yazmayın.

O günlerde Çelik’in böyle konuşmasının nedeni Cumhurbaşkanı’ndan aksi yönde bir işaret almamış olmasıydı.

Ne oldu da Cumhurbaşkanı, aradan geçen bir haftadan sonra parlayıverdi?

Teğmenlere “bu kılıçları kime çekiyorsun” diye sorduğu konuşmasında bu sorunun olası yanıtını oluşturan bir cümle daha var:

“İmam hatipler, cihat meydanı boş kalmasın diye var.”

Bir taraftan “cihatçılık” oynarken, diğer taraftan teğmenler üzerinden “demokratlık” gösterisi!

Böyle yaparak Sisi’ye ender görülür bir devlet protokolü uygulamış olmasını örtbas edeceği kanısında.

Pul olmuş parayı unutturabileceğini, geçim sıkıntısı çeken insanları oyalayabileceğini zannediyor.

Eski bir “maymuna bak” oyunu.

Bu oyuna kendisini kaptıran olur mu derseniz mutlaka olur: Her iki tarafta da bu oyunu oynamaya hevesli çok insan var.

İşe yarar mı, bir seçim daha kazandırır mı derseniz, falcı değilim ama şunu biliyorum: Erdoğan’ın dağarcığında başka politika yok.

Tek bildiği bu.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com