Netanyahu’dan İran’a tehdit: ‘Birlikte refah ve barış dolu bir gelecek göreceğiz’

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bir video paylaşarak İran'a seslendi ve Ortadoğu'da İsrail'in ulaşamayacağı hiçbir yer olmadığını söyleyerek, "İran, yakında birçok insanın düşündüğünden çok daha özgür olacak" dedi.

KRONOS 30 Eylül 2024 DÜNYA

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları 7 Ekim 2023’ten beri devam ederken, dün İsrail ordusu aynı gün içinde Gazze’nin yanı sıra Lübnan, Suriye ve Yemen’e de saldırı gerçekleştirdi.

Orta Doğu’daki saldırganlığını son sürat devam ettiren İsrail, şimdi de İran’ı tehdit etti.

“İRAN HALKI BİLSİN Kİ İSRAİL SİZİNLE”
Yayınladığı videoyla İran halkına seslenen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, insanların düşündüğünden çok daha kısa bir süre içinde İran’a “özgürlük” geleceğini iddia ederek “İran halkı bilsin ki İsrail sizinle. Birlikte refah ve barış dolu bir geleceği göreceğiz” dedi.

Öte yandan İran’dan da, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın ülkede tartışma yaratan “Gazze’de ateşkes sözüne karşılık Haniye suikastına yanıt vermedik” itirafına ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, “Gaspçı siyonist rejimin Tahran’da şehit İsmail Haniye suikastında işlediği suça cevap verilmesi kesindir” denildi.

‘ZALİMLER SİZİN GELECEĞİNİZLE İLGİLENMİYOR’
Netanyahu sosyal medya üzerinden yayınladığı video ile İran halkına seslendi.

İran hükümetinin halkı baskı altına alarak Lübnan ve Gazze’yi savunmak hakkında “ateşli” konuşmalar yaptığını söyleyen Netanyahu, “Ancak her gün, o rejim bölgemizi daha da karanlığa ve daha da savaşa sürüklüyor” dedi.

Netanyahu, İsrail saldırılarında öldürülen Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın lideri Muhammed Deif ve Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ı hatırlatarak, “Her gün, onların kuklaları ortadan kaldırılıyor. İsrail’in Orta Doğu’da ulaşamayacağı hiçbir yer yok. Halkımızı ve ülkemizi korumak için gitmeyeceğimiz hiçbir yer yok” ifadelerini kullandı.

“Her geçen an, rejim sizi, soylu Pers halkını uçuruma daha da yaklaştırıyor” diyen Netanyahu, İran halkına seslendiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“İranlıların büyük çoğunluğu, rejimlerinin kendileriyle en ufak bir ilgisi olmadığını biliyor. Eğer sizinle gerçekten ilgilenseydi, Orta Doğu’daki beyhude savaşlar için milyarlarca doları boşa harcamayı bırakırdı. Hayatınızı iyileştirmeye başlardı.

Rejimin nükleer silahlara ve yabancı savaşlara harcadığı devasa paraların çocuklarınızın eğitimi, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, ülkenizin altyapısının, su ve kanalizasyon sistemlerinin inşasına yatırıldığını hayal edin. Bunu bir düşünün. Ama siz basit bir şeyi biliyorsunuz, İran’ın zalimleri, sizin geleceğinizle ilgilenmiyor. Ama siz ilgileniyorsunuz.”

‘ÖZGÜRLÜK GELECEK’ DİYEREK MÜDAHALE TEHDİDİNDE BULUNDU
Netanyahu sözlerine, insanların düşündüğünden çok daha kısa bir süre içinde İran’a “özgürlük” geleceğini iddia ederek devam etti.

Netanyahu söz konusu “özgürlüğün” İran’a nasıl geleceğine dair açıklamada bulunmazken, kullandığı ifadeler ise İran’a yönelik bir saldırının sinyallerini verdi.


Netanyahu’nun açıklaması şöyle:

“İran nihayet özgür olduğunda ve bu an insanların düşündüğünden çok daha erken gelecek, her şey farklı olacak. Bizim iki kadim halkımız, Yahudi halkı ve Pers halkı, sonunda barış içinde olacak. İki ülkemiz, İsrail ve İran barış içinde olacak. O gün geldiğinde, rejimin beş kıtada kurduğu terör ağı iflas etmiş ve dağıtılmış olacak. İran, hiç olmadığı kadar gelişecek. Küresel yatırımlar, büyük turizm, İran’da mevcut olan muazzam yeteneklere dayanan parlak teknolojik yenilikler… Sonsuz yoksulluk, baskı ve savaştan daha iyi gelmiyor mu?

Kum’dan İsfahan’a, Şiraz’dan Tebriz’e kadar binlerce yıllık tarihe sahip ve parlak bir geleceğe sahip on milyonlarca iyi ve dürüst insan var. Küçük bir fanatik teokrat grubunun umutlarınızı ve hayallerinizi ezmesine izin vermeyin. Daha iyisini hak ediyorsunuz. Çocuklarınız daha iyisini hak ediyor. Tüm dünya daha iyisini hak ediyor. Hamas ve Hizbullah’ın tecavüzcü ve katillerini desteklemediğinizi biliyorum, ama liderleriniz destekliyor. Siz daha fazlasını hak ediyorsunuz. İran halkı bilsin ki İsrail sizinle. Birlikte refah ve barış dolu bir geleceği göreceğiz.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com