New York Times: Demokratların yeni aday çağrıları arttı

ABD'de Biden-Trump düellosunun yankıları sürüyor. Mevcut Başkan Joe Biden'ın partisi yeni bir aday çıkarılması çağrıları yapıyor.

KRONOS 28 Haziran 2024 DÜNYA

İsrail ve Hamas’ın, Mısır’ın arabuluculuğunda ateşkes kararı alması sonrası ABD Başkanı Joe Biden açıklama yaptı. Başbakan Netanyahu ile görüştüğünü söyleyen Biden, ateşkesten duyduğu memnuniyeti dile getirdi, İsrail’e desteğini yineledi. (© Yuri Gripas - Pool Via Cnp/CNP via ZUMA Wire - Depo Photos)

ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump dün canlı yayında münazaraya katıldı. Yayın sonucu Biden’ın lehine sonuçlandı. Partisindeki farklı bir aday çıkarma çağrıları arttı.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times, Demokrat Parti içinde Biden’ın kasım ayındaki seçimlerde pusulada yer almaması için tartışmaların şiddetlendiğini belirtti.

T24’ün aktardığı habere göre sürecin başından beri Biden’ı savunan Demokratların bile, henüz yayının ilk dakikalarında “Başkan’ın en iyi gününde olduğu anlaşılınca” telefonlara sarıldığını belirtti.

“PARTİ TABANINDA BIDEN SEVGİSİNİN BİTTİĞİ NOKTADAYIZ”

NYT’ye konuşan tecrübeli bir Biden destekçisi Demokrat Parti stratejisti, “Biden, adaylıktan çekilmesi için çok sayıda çağrı almak üzere. Demokrat Parti tabanında büyük bir Biden sevgisi vardı. Bunun bittiği noktadayız” dedi.

Stratejist, “Partiler kazanmak için vardır. Trump’la sahnede olan adam kazanacak halde değil. Trump korkusu Biden eleştirilerini bastırdı. Şimdi aynı korku nedeniyle adaylıktan çekilmesi için çağrı yapılacak” dedi.

“DEMOKRASİMİZ RİSTE VE HEPİMİZ ENDİŞELİYİZ”

Bir grup Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi, canlı yayın tartışmasını beraber izledi. Bu Temsilciler Meclisi üyelerinden biri, NYT’ye isminin paylaşılmaması şartıyla yaptığı açıklamada yayının Biden için bir “felaket” olduğunu ifade etti ve grubun yeni bir başkan adayı gerekliliğini tartıştığını ifade etti.

Biden’ın ve Demokrat Parti’nin önemli bağışçılarından Mark Buell, Başkan’ın doğru adayın kendisi olup olmadığı üzerine düşünmesi gerektiğini ifade etti. Henüz Biden’ın çekilmesi için çağrı yapmakta olmadığını belirten Buell, “Demokrat Parti liderlerinin Beyaz Saray’a gidip Amerika’nın ne düşündüğünü gösterme sorumluluğu var. Çünkü demokrasimiz riskte ve hepimiz endişeliyiz” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com