Norveç’te dün gece bir ormana düşen büyük meteor heyecana yol açtı

Norveç'te dün gece başkent Oslo yakınlarında bir ormana düşen ve gökyüzünü beş saniye boyunca aydınlatan büyük bir meteor büyük heyecana yol açtı. Norveç polisi herhangi bir yaralanma veya hasar bildirimi olmadığını açıkladı. Bir ekip düşen meteoru bulmak üzere arama çalışmaları başlattı.

KRONOS 25 Temmuz 2021 DÜNYA

Norveç’te dün gece başkent Oslo yakınlarında bir ormana düşen ve gökyüzünü aydınlatan alışılmadık derecede büyük bir meteor büyük bir şaşkınlık ve heyecana yol açtı.

Norveç polisi, çok sayıda acil durum çağrısı aldıklarını ancak herhangi bir yaralanma veya hasar bildirimi olmadığını açıkladı. Uzmanlardan oluşan bir ekip, düşen meteoru bulmak üzere arama çalışmaları başlattı. İlk araştırmalar, göktaşının Oslo’nun yaklaşık 60 km batısındaki Finnemarka adlı ormanlık bir alanda yere çarpmış olabileceğini gösteriyor.

https://twitter.com/astronewth/status/1419219481264631814?s=20

Dünya atmosferine yüksek hızda girdikten sonra yanan bir uzay kayalarına meteor denilmektedir. Norveç Meteor Ağı, Pazar günkü ateş topunun yerel saatle 01:00 civarında ortaya çıktıktan sonra en az beş saniye görünür olduğunu söyledi.

Yaklaşık 16.3km/s hızla ilerleyen meteor güney İskandinavya’nın büyük bölümlerinde görülebildi.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com