Obama, Kamala Harris sessizliğini bozdu

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, partisinin tam desteğiyle seçim kampanyasını sürdürüyor.

KRONOS 26 Temmuz 2024 DÜNYA

ABD Başkanı Joe Biden’ın 5 Kasım 2024’te yapılan başkanlık seçiminde aday olmamaya karar verdiğini ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i desteklediğini açıklamasının ardından Harris seçim kampanyasına start verdi.

Demokrat Parti’nin desteğini alan ve adaylık için yeterli delege sayısından fazlasına ulaşan Harris’e eski ABD Başkanı Barack Obama’da destek verdi.

Harris’in aday olarak öne çıkmasının ardından uzun süre sessiz kalan ve desteklemediği iddiaları gündeme gelen Obama, suskunluğunu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla bozdu.

Obama mesajında, “Bu haftanın başlarında Michelle ve ben arkadaşımız Kamala Harris’i aradık. Ona harika bir Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olacağına inandığımızı ve bizim tam desteğimize sahip olduğunu söyledik. Ülkemiz için bu kritik dönemde, onun Kasım ayında kazanması için elimizden geleni yapacağız. Bize katılacağınızı umuyoruz” ifadelerini kullandı.

“TARİHİ BİR OLAY OLACAK”

Barack Obama, eşi Michelle ile birlikte Kamala Harris’i telefonla arayarak “Seçilmen için elimizden geleni yapacağız” dediklerini gösteren bir videoyu da paylaştı.

Michelle Obama da Harris’le gurur duyduğunu söyleyerek, bunun “tarihi bir olay” olacağını dile getirdi.

Kamala Harris de X hesabından, Obama çiftine “Sizin desteğinizi almak benim için çok önemli” diyerek teşekkür etti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com