Öldürülen IŞİD lideri el-Bağdadi’nin eşine idam cezası

IŞİD'in öldürülen lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'nin dul eşlerinden Ümmü Hüdayfe, Ezidi kadınlara karşı işlenen suçlara ortak olduğu gerekçesiyle idam cezası aldı.

KRONOS 11 Temmuz 2024 DÜNYA

IŞİD’in öldürülen eski lideri Ebu Bekir el-Bağdadi’nin dul eşlerinden Ümmü Hüdayfe, Ezidi kadınlara karşı işlenen suçlara ortak olduğu gerekçesiyle Irak’ta idam cezasına çarptırıldı.

Karar, IŞİD’in Irak’ın kuzeyindeki Ezidilere yönelik saldırılarını başlattığı 2014 Ağustos’un 10. yıl dönümüne haftalar kala verildi. IŞİD saldırılarda binlerce Ezidi’yi öldürdü ve kaçırdı. Binlerce Ezidi kadın cinsel saldırıya uğradı.

Yargı konseyi, Karkh ceza mahkemesinin Hüdayfe’nin “evinde zorla Ezidi kadın tuttuğunu” ve kadınların kaçırılmasında rol oynadığını belirtti.

Associated Press’e konuşan iki mahkeme yetkilisi idam cezasına çarptırılan kişinin Ümmü Hüdayfe olarak bilinen Esma Muhammed olduğunu bildirdi. Hüdayfe, 2018 yılında Türkiye’de tutuklanmış ve Irak’a iade edilmişti.

Üst düzey bir Iraklı güvenlik kaynağı da yine Türkiye’nin iade ettiği el-Bağdadi’nin başka bir eşi ve kızının müebbet hapis cezasına çarptırıldığını belirtti.

el-Bağdadi, 2019’da ABD’nin Suriye’de düzenlediği bir baskında öldürüldü.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com