Online alışverişlerde yeni dönem: Kart numarası kalkıyor

Mastercard, internet alışverişlerinde kredi kartı numarası girme zorunluluğunu kaldırmaya hazırlanıyor. Tüketiciler artık 16 haneli kart numarası girmek zorunda kalmayacak.

KRONOS 12 Haziran 2024 EKONOMİ

Ödeme sistemlerinde dünyanın önde gelen şirketlerinden Mastercard, internet alışverişlerinde kredi kartı numarası girme zorunluluğunu kaldırmaya hazırlanıyor. Böylece tüketiciler artık 16 haneli kart numarası girmek zorunda kalmayacak.

Avrupa’da 2030 itibarıyla internet alışverişlerinde kart numarası kullanımı tarihe karışacak. Mastercard tarafından duyurulan yeni uygulama kapsamında, tüketiciler artık 16 haneli kart numaraları yerine dijital tokenlar kullanarak ödeme yapacak. Bu yenilik, cihaz ve platformdan bağımsız olarak tüm kullanıcılar için geçerli olacak.

CNBC’nin haberine göre, dijital tokenlar, internet alışverişlerinde kart numaralarının yerini alacak. Bu tokenlar, her işlem için rastgele oluşturulacak ve böylece internet sahteciliklerinin önüne geçilecek. Mastercard, bu uygulamanın hayata geçirilmesi için bankalar, fintek şirketleri, e-ticaret firmaları ve diğer sektör ortaklarıyla şimdiden iletişim halinde olduklarını belirtti.

İNTERNET ALIŞVERİŞLERİ TEK TIKLA YAPILABİLECEK

Yeni sistem devreye girdiğinde, tüketiciler internet alışverişlerini tek tıkla yapabilecekler. Mastercard, bu uygulamanın anlık ve rastgele oluşturulan tokenlar sayesinde internet sahteciliklerini azaltacağını savunuyor. Şifreler yerine de Mastercard geçiş anahtarı (passkey) adı verilen bir uygulama kullanılacak. Kullanıcılara parmak iziyle biyometrik onay sağlama imkanı da tanınacak. Tokenlar otomatik olarak yenileneceği için, kullanıcıların kart değişikliklerinde yeniden kaydetme sorunu yaşamalarının önüne geçilecek.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com