Oyuncaklara da yüzde 20 ÖTV geliyor

AKP'nin duyurduğu 12 maddelik Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde yer alan vergi paketine göre oyuncaklara da yüzde 20 ÖTV uygulanacak.

KRONOS 12 Ekim 2024 EKONOMİ

Savunma Sanayi ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis’e sunuldu. Teklif, Savunma Sanayi Fonu’nun gelirlerini artırmayı hedefleyen 12 maddeden oluşuyor. Bu düzenlemeler, çeşitli vergi ve ücretlerle fonun kaynaklarını genişletmeyi amaçlıyor.

Kredi kartlarında 100 bin liranın üzerindeki limitlerden Savunma Sanayi Fonu için yıllık 750 liralık ödeme alınacağı maddesi yurttaşların tepkisine neden olurken, oyuncaklardan da ÖTV alınacağı ortaya çıktı.

Özel Tüketim Vergisi Kanunu’nda yapılan değişikliğe göre, insansız hava taşıtları (drone), matrahı 5 bin lira ve üzerinde olan kol ve cep saatleri ile yalnızca eğlence amacıyla tasarlanmış motorlu uçan oyuncaklar (drone) için yüzde 20 ÖTV uygulanacak.


HANGİ OYUNCAKLARA YÜZDE 20 ÖTV UYGULANACAK?
Ekonomist İnan Mutlu’nun yaptığı incelemeye göre, yüzde 20 ÖTV getirilen oyuncaklar şöyle:

Üç tekerlekli bisikletler, skuterler, pedallı arabalar ve benzeri pedallı oyuncakla; oyuncak bebekler için arabalar; oyuncak bebekler; diğer oyuncaklar; küçültülmüş (scale) modeller ve benzeri eğlencelik modeller; her türlü bilmeceler (puzzle).”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com