Oyuncu Aydemir Akbaş yaşamını yitirdi

Bir süredir kanser tedavisi gören Yeşilçam'ın usta oyuncularından Aydemir Akbaş, 88 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören usta oyuncu Aydemir Akbaş evinde baygın bir şekilde bulunmuş ve apar topar hastaneye kaldırılmıştı.

KRONOS 17 Ağustos 2024 KÜLTÜR

İki gün önce, yakınları tarafından evinde baygın halde bulunan ve hastaneye kaldırılan oyuncu Aydemir Akbaş, tedavi gördüğü İstanbul Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’nde, 88 yaşında yaşamını yitirdi.

Yoğun bakımda tedavi altına alınan Akbaş entübe edilmişti. Usta oyuncu Aydemir Akbaş, 88 yaşında hayatını kaybetti.

CENAZE TÖRENİ BELLİ OLDU
Aydemir Akbaş, 18 Ağustos Pazar günü saat 11.00’de Galatasaray Lisesi’nde düzenlenecek anma töreni ile son yolculuğuna uğurlanacak. Cenazesi Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Feriköy Mezarlığı’na defnedilecek.

Usta oyuncunun vefatını menajeri Özgür Aksoy duyurdu.

Özgür Aksoy, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Türk sinemasının koa çınarı canımız, Aydemir abimiz vefat etmiştir. Acımız çok büyük… Allah mekanını cennet eylesin. Allah gelen giden, dua eden herkesten razı olsun. Buraya kadarmış bu dünyadan onurlu bir Aydemir Akbaş geçti” ifadelerini kullandı.


İbrahim Tatlıses de yakın dostu Aydemir Akbaş’ın vefatı sonrası üzüntüsünü “45 yıllık dostum, ağabeyim, Aydoşum mekanın cennet olsun” sözleriyle dile getirdi.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN TAZİYE MESAJI
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Yaşamını yitirdiğini üzüntüyle öğrendiğim değerli oyuncu Aydemir Akbaş’a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Özel, iki gün önce yakınları tarafından evinde baygın halde bulunarak hastaneye kaldırılan, ancak tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitiren oyuncu Aydemir Akbaş için başsağlığı mesajı yayımladı. Özel, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Yaşamını yitirdiğini üzüntüyle öğrendiğim değerli oyuncu Aydemir Akbaş’a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

VASİYETİNDE İKİ DETAY
Akbaş’ın vasiyetini ise geçen yıl Hürriyet’e verdiği bir röportajda açıkladığı ortaya çıktı.

Akbaş, hastalığını öğrenir öğrenmez ameliyat olmasını, “Yaşamayı seviyorum” diyerek anlattığı röportajda, ölümden çok korktuğunu söyledi.

Akbaş’ın vasiyetinde ise iki önemli nokta vardı. Bunlardan biri kedileri diğeri ise hayatının film yapılması ihtimali ile ilgiliydi.

Akbaş, vasiyetinde kedilerine iyi bakılmasını isterken, ikinci isteğinde ise “Sakın hayatımı film yapmasınlar çünkü doğrusunu çekemezler..”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com