Özel kalemin valizinde 60 kilo kaçak altın bulundu

Eski Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin'in özel kalemi Yunus Emre Morkoç'un valizinde, 60 kilo kaçak külçe altın bulunduğu ortaya çıktı. İstanbul Havalimanı'nın VIP bölümünde yapılan arama sonrası açılan soruşturmanın gizlendiği belirtildi.

KRONOS 09 Ekim 2024 GÜNDEM

Eski bakan yardımcısı ve eski AKP milletvekili Fatih Metin’in yanında İstanbul Havalimanı’nın VIP salonunu kullanan eski özel kalem müdürü Yunus Emre Morkoç’un valizlerinde, 60 kilo kaçak altın yakalandığı belirtildi.

BirGün yazarı Timur Soykan, eski Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı, eski AKP milletvekili Fatih Metin ve onun refakatinde VIP geçişi kullanan eski özel kalem müdürü Yunus Emre Morkoç’un İstanbul Havalimanı VIP geçişini kullanırken bavullarının aranması üzerine 60 kilo kaçak altının yakalandığını ortaya çıkarttı. Soykan, VIP geçişini kullanarak altın kaçıran AK Parti milletvekilleri olduğuna dair iddiaları da köşesine taşıdı. Soykan, “VIP’de kaçak altın skandalı” başlıklı yazısında şu bilgileri aktardı:

KÜLÇE ALTINLARA EN KONULDU, TUTANAK TUTULDU
“Dubai’den İstanbul’a gelen uçakta eski Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı, eski AKP milletvekili Fatih Metin ve onun refakatinde VIP geçişi kullanan eski özel kalem müdürü Yunus Emre Morkoç vardı. Yunus Emre Morkoç’un Dubai’ye giderken yanında olmayan büyük valizi dönüş yolunda dikkat çekiyordu. İstanbul Havalimanı’ndaki gümrük memurları, Yunus Emre Morkoç’un valizinde yaptığı aramada 60 kilo kaçak altın ele geçirdi. Piyasa değeri 174 milyon 718 bin TL olan külçe altınlara el konuldu ve tutanak tutuldu. Gaziosmanpaşa Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Yunus Emre Morkoç, eski Gümrük Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile birlikte Dubai’ye gitmiş ve dönüş yapmıştı. Fatih Metin’in mahiyetinde VIP geçişi kullanmıştı. Ancak Fatih Metin hakkında tutanak tutulmadı, işlem yapılmadı.

İDDİA: ÜÇ MİLLETVEKİLİ VAR
Mevzuata göre; güvenlik birimlerinin VIP geçişinde sadece Cumhurbaşkanı ve mahiyetindeki kişileri arama yetkisi yok. Bunun dışındaki herkes VIP bölümünde aranabilir. Ancak fiili durum böyle değil. Bir gümrük memurunun bir bakan, milletvekili ya da üst düzey bürokrat ile refakatindeki kişileri araması cesaret ister. Bu nedenle VIP geçişi kullananlar aranmıyor. Peki, Yunus Emre Morkoç neden arandı?


Bir iddiaya göre; VIP’deki altın kaçakçılığı istihbarat birimlerinin çalışması sonucu tespit edildi. Bu nedenle gümrük memurları arama yaptı ve kaçak altın yakalandı. İstihbarat birimlerinin Dubai’den Türkiye’ye VIP’yi kullanarak kaçak altın getirildiğine dair tespitler yaptığı, hatta ikisi eski, üçü ise halen TBMM’de olan üç milletvekilinin mercek altına alındığı öne sürülüyor. Cumhur İttifakı’nda yer alan bu milletvekillerinin Dubai’ye çok sık şekilde elleri boş gittikleri ve valizlerle döndükleri iddia ediliyor.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com