Özel’den Erdoğan’a: Ortağının gönlünü yapmaya yönelik bir cümle

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Çabamız muhalefetin normalleşmesidir" sözlerine yanıt verdi.

KRONOS 26 Haziran 2024 GÜNDEM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisini hedef alan sözlerine yanıt verdi.

Özel, “Çabamız muhalefetin normalleşmesidir” diyen Erdoğan’a, “Muhalefeti belli bir şekle sokmak için normalleşme tanımı yapmak olsa olsa ittifak ortağının gönlünü yapmaya yönelik kurulmuş bir cümledir” yanıtını verdi.

Özel’in açıklaması şöyle:

“Normal bir açıklama olmamış. Bir el sıkışmak için tek el yetmez, iki el gerekir. 31 Mart akşamı CHP, birinci parti olduğunda ilk açıklamamızda kibre kapılmayacağımızı söyledik. Ve Erdoğan ile görüştük, yıllar sonra el sıkışma imkanı oldu. Muhalefeti belli bir şekle sokmak için normalleşme tanımı yapmak olsa olsa ittifak ortağının gönlünü yapmaya yönelik kurulmuş bir cümledir. Muhalefet, muhalefet olmaktan çıktıktan sonra demokrasi demokrasi olmaktan çıkar.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Erdoğan, “Çabamız muhalefetin normalleşmesidir, Sıkılı yumrukları açacak olan muhalefettir. Hançerleri kınına koyacak olan muhalefettir” demiş ve sözlerini şöyle sürdürmüştü:

Yol arkadaşımız ittifak ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi ile omuz omuza yürüyoruz. Yapılan saldırılara eyvallah demeyiz. Bitleri kanlanan FETÖ’nün tetikçi kalemleriyle nereye varılmak istendiğini çok iyi biliyoruz. Bunların meselesi MHP’den ziyade Türkiye’nin güvencesi olan Cumhur İttifakı’dır, bu tuzağa düşmeyeceğiz. 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı kurulan Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır. Biz CHP’nin eski kötü alışkanlıklarından vazgeçmesini istiyoruz.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com