Özer Sencar’dan CHP’ye yedi maddelik seçim uyarısı: Bu kafayla giderlerse…

Özer Sencar, yerel seçimle genel seçimin dinamiklerinin farklı olduğunu vurgulayarak CHP'ye dikkat çeken uyarılarda bulundu.

KRONOS 09 Eylül 2024 GÜNDEM

Metropoll Araştırma Şirketi Özer Sencar, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nda Özgür Özel’in çağrısıyla gündemdeki yerini koruyan erken seçim tartışmalarına ilişkin bir açıklama yaptı.

Yedi maddeyle CHP’nin seçim stratejisine ilişkin uyarılarını paylaşan Sencar, “Bu kafayla giderlerse CB’lığını bir beş yıl daha hediye ederlerse hiç şaşırmamak gerekir. Genel seçimlerle yerel seçimleri etkileyen dinamikler çok farklıdır. Bu realiteyi bile bilmeyen düşünemeyen siyaset erbabı ile nereye varacaksınız” ifadelerini kullandı.

Özer Sencar’ın açıklamasının tamamı şöyle:

CHP yanlısı sol çevreler ve CHP’li yetkililer yıllardır tekrarla yaptığımız yazılı sözlü uyarıları dikkate almadılar. Bunlar:

1. Erdoğan’ı ve halkı tanımıyorsunuz.

2. Paralı askerlerin gayretleri ve masa başı bulgularla iktidar veya devamlı olarak birinci olamazsınız.

3. Beklemediğiniz bir durumla karşılaştığınızda bize soracağınız doğru soru “bizi niye böyle gösteriyorsunuz değil niye böyle bir sonuçla karşılaştık?” olmalıdır.


4. CB seçimi öncesinde 2 yıl boyunca KK’nın doğru aday olmadığı, KK’nın Erdoğan’ın tercihi olduğunu söyledik durduk.

5. Siyaseti iyi bildiğini düşünen ve öyle konuşan bir kısım sol çevreler bu hamakatleri ile CB’lığını Erdoğan’a bir beş yıl daha hediye ettiler.

6. Bu kafayla giderlerse CB’lığını bir beş yıl daha hediye ederlerse hiç şaşırmamak gerekir.

7. Genel seçimlerle yerel seçimleri etkileyen dinamikler çok farklıdır. Bu realiteyi bile bilmeyen düşünemeyen siyaset erbabı ile nereye varacaksınız.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com