Özgür Demirtaş: Faiz inişleri geliyor, dolar/TL bırakılmalı

Özgür Demirtaş: "Sonbaharda Faiz inişleri sarsılan ekonomi için şart koşulacak. Dolar/TL bırakılmalı. Türkiye bu kadar pahalı kalmaya devam edemez."

KRONOS 14 Ağustos 2024 EKONOMİ

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, Türkiye’nin sonbaharda faiz indirmek durumunda kalacağını duyurdu. Demirtaş, “Yüksek faiz belasını doğuran ideolojik ultra düşük faiz politikası ülkeyi yaktı. Şimdi sonbaharda faiz inişleri sarsılan ekonomi için şart koşulacak. Dolar/TL bırakılmalı” dedi.

“TL aşırı derecede değerli, ülke ise aşırı derecede pahalı” diyen Demirtaş, “Dolar/TL’nin stabil kalması sayesinde yabancılar dolar bazında yüzde 50 kazandı. Uzun vadeli yatırımlar ise çok az” ifadelerini kullandı.

Demirtaş sosyal medya hesabından şunları söyledi:

“Nas Ekonomi Politikasının bedelini hepimizi kahreden yüksek faizlerle ödüyoruz. Bu faizin düşmesini uman milyonlar var, haklı olarak.

Yani ideolojik olarak Ultra Düşük Faiz, Korkunç Yüksek Faiz doğurdu. Yapısal reformlarla desteklenmeyen Yüksek faiz sadece yabancıya extra Carry Trade geliri oluyor.

Yüksek faiz belasını doğuran ideolojik ultra Düşük Faiz Politikası ülkeyi yaktı. Şimdi Sonbaharda Faiz inişleri sarsılan ekonomi için şart koşulacak. Dolar/TL bırakılmalı.

Türkiye bu kadar pahalı kalmaya devam edemez. Ama en önemlisi Yapısal Reformlar yapılmadan yukarıda bahsedilen para politikası hep boş vites oluyor.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com