Özgür Özel, “Esad’la temasımız oldu” diyerek duyurdu: Temmuz ayı içerisinde…

CHP lideri Özgür Özel, sığınmacı sorununun çözümü için Suriye lideri Beşşar Esad ile konuştuklarını belirterek Suriye'ye gideceği tarihi açıkladı.

KRONOS 05 Temmuz 2024 GÜNDEM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, temmuz ayı içerisinde Suriye’nin başkenti Şam’a gideceğini açıkladı. Özel, “Esad ile temasımız oldu. Çok yakın bir zamanda heyet ile Şam ziyareti olacak. Temmuz ayı içerisinde Lübnan üzerinden gideceğim” diye konuştu.

KRT’deki yayında konuşan CHP Genel Başkanı Özel, Suriye ziyaretine ilişkin, “Esad ile temasımız oldu. Çok yakın bir zamanda heyet ile Şam ziyareti olacak. Temmuz ayı içerisinde Lübnan üzerinden gideceğim. Türkiye ile Esad’ın masaya oturup bu sorunu çözüp -Avrupa’dan kaynağın bulunması için inanılmaz gayret sarf edeceğim- bu konuda en büyük kampanyayı da yapacağız yeter ki Türkiye’de sığınmacı meselesinden kurtulmak üzere herkes iradesini göstersin. Kayseri benzeri olayların yaşanmasının endişesiyle de bu meselenin çözülmesi lazım” dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NA TEPKİ

CHP lideri Özel, Dışişleri Bakanlığı’nın A Milli Takım’ın Avusturya maçında futbolcu Merih Demiral’ın attığı gol sonrasında bozkurt işareti yapmasının ardından UEFA’nın soruşturma başlatması ve Almanya İçişleri Bakanı’nın “Sahalarımızda Türk aşırı sağının sembollerine yer yok” açıklamasına karşılık yayımladığı basın açıklamasına tepki gösterdi:

Bir devlet terbiyesi diye bir şey var. Dışişleri Bakanlığı açıklaması hepimizi bağlayacak bir şeydir. Bu senin blog sayfan değil. Bir şey yazacaksan Dışişleri Bakanı olarak kendi imzanı atarsın, söylersin. Bir kurumun ismini kullanıp, tutup da böyle bir şeyi internet sayfasına koymaları son derece yersiz. Normalleşme diyoruz, bu üsluplar doğru değil. CHP’nin herhangi bir dış gücü falan… Ben Erdoğan’ın kendisine söyledim, memnuniyetlerini iletti. Biz Türkiye’de ana muhalefet partisiyiz, yurt dışına gittik mi Türkiye’nin partisiyiz. Örneğin ben Gezi Davası’nın bu şekilde olmasını savunamam. Bu ülkeye olimpiyat alınacak hep birlikte alacağız, bu ülkenin reklamını, ticaretini hep birlikte yapacağız.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com