Özgür Özel: Gerekirse Erdoğan’la bir daha konuşurum, 28 Şubat paşalarını istedim, hallettiler

Özgür Özel: "Ben kazanma ihtimalimiz olan bir seçimde kaybettirecek işler yapmam. Ben kendi adaylığımı dayatıp en doğru adayın seçilmesine mani olmam. Gerekli görürsem gider Erdoğan ile bir daha konuşurum. 28 Şubat paşalarını istedim, hallettiler; ben de teşekkür ettim."

KRONOS 05 Ekim 2024 GÜNDEM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına ilişkin “Ben kazanma ihtimalimiz olan bir seçimde kaybettirecek işler yapmam. Ben kendi adaylığımı dayatıp en doğru adayın seçilmesine mani olmam” dedi. Normalleşmenin bitmediğini söyleyen Özel, “Gerekli görürsem gider Erdoğan ile bir daha konuşurum. 28 Şubat paşalarını istedim, hallettiler; ben de teşekkür ettim” diye konuştu.

Özgür Özel, Medyascope TV’de gazeteciler Ruşen Çakır ve Göksel Göksu’nun sorularını yanıtladı.

‘CUMHURBAŞKANI ADAYI DEĞİLİM’

Özgür Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Gelecekteki seçimin cumhurbaşkanı adayı ben değilim. Seçmenin, Erdoğan karşısında ayağa kalktı diye bana kızıp oy vermeyecek hali yok. Ama bizim partinin sözünü duyabilecek AK Parti’ye önceden oy vermiş seçmen şimdi kulaklarını hiç olmazsa kapatmıyor. Bu bütün göstergeler bunu gösteriyor. Bu yüzden ben her türlü bedeli ödemeye hazırım. Gerekirse kendimi feda edeceğim ama partiye bu seçimi kazandıracağım.

Erdoğan’ı Meclis’te ayakta karşılamakla ilgili anket yaptıracağım. CHP seçmeninin desteğinde azalma olabilir. Çok kötü aksettiriliyor. Sanki 2017’ye kadar kalkmadık. Daha önce sanki Abdullah Gül’e kalkmamışız gibi, Erdoğan’a kalkmamışız gibi, 2021’de kalkmamışız gibi.

Bir tanesi çıkmış, ‘Biz kimsenin karşısında ayağa kalkmayız’ diyor. Partinin oyu yüzde 1,5. Bizden giden tepki oylarını alıyorsun. Meclis’teki her konuşmanı biz devrettik geçmişte.

Normalleşme bitti diyorlar, bitmedi. Ben gerekli görürsem gider Erdoğan ile bir daha konuşurum. 28 Şubat paşalarını istedim, hallettiler; ben de teşekkür ettim.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com