Özgür Özel’den Bahçeli’nin “Hesaplaşacağız” tehdidine yanıt: Siz önce…

Özgür Özel, MHP lideri Bahçeli'ye MHP yöneticileri Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter'i işaret ederek yanıt verdi.

KRONOS 23 Temmuz 2024 GÜNDEM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına tepki gösterdi.

Bahçeli’nin “154 kişiyi yakın takipteyiz, hesaplaşacağız” ifadelerini hatırlatan Özel, Sinan Ateş cinayetine dikkat çekerek MHP’li Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter’i kast ederek, “Devlet Bey’e bir tek şey söylemek isterim, o ikisi, hani bütün örgütün yaka silktiği o ikisi. O ikisi yazıyor çiziyor saldırıyor. Şimdi o ikisi 154 kişilik liste yapmış, mahkeme geri atmış. Şimdi bizimle hesaplaşacakmış. Sayın Bahçeli bir hesaplaşma olacaksa 154’ümüzle istedikleri gibi hesaplaşsınlar, siz önce vicdanınızla hesaplaşın” dedi.

Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Sokak hayvanlarıyla ilgili düzenleme uzun süredir gündemde. CHP olarak en net yaklaşan partiyiz. Sorun yoktur diyenlerden değiliz. Çare ölüm diyenlerin karşısındayız. Türkiye’de sokak hayvanları var mı evet var. Bu sorun sınıfsal bir riske girmek gibi bir probleme evriliyor. İşinize kendi aracınızla gidebiliyorsanız belki de sizin için sokak hayvanı problemi yoktur. Ancak yoksul bir mahallede işinize yürüyerek gitmek zorundaysanız, sokak hayvanı problemi vardır. Ama bir ay tutalım, sahiplenilmeyeni ötanazi yapalım demek

“FİİLEN KATLİAMLAR DEVAM ETMEKTEDİR”

Hayvan dostlarına, gençlerimize başta grubum olmak üzere buna aylardır itiraz eden herkese hiç değilse ötanazi kelimesini çıkardıkları için yürekten teşekkür ediyorum. Ancak sorun çözülmemiştir. Fiilen katliamlar devam etmektedir.

Kanun bu konuda belediyelere görev vermektedir ama para vermemektedir. Zaten belediyelerin yurt dışından buldukları kredilere cumhurbaşkanı ve Mehmet Şimşek tarafından imzalanmamaktadır. Karşımızda yasa tasarısının ilk halini destekleyenlerin oranı yüzde 7. Bu kanunu destekleyen kimse yok. Ötenazi kelimesi çıkarılınca sorun çözüldü sanmayın. Bütün belediyelerin lojistiği planlaması lazım.

“BU İKİYÜZLÜĞÜ MİLLETİME ŞİKAYET EDİYORUM”

Sokak hayvanlarıyla ilgili düzenleme uzun süredir gündemde. CHP olarak en net yaklaşan partiyiz. Sorun yoktur diyenlerden değiliz. Çare ölüm diyenlerin karşısındayız. Türkiye’de sokak hayvanları var mı evet var. Bu sorun sınıfsal bir riske girmek gibi bir probleme evriliyor. İşinize kendi aracınızla gidebiliyorsanız belki de sizin için sokak hayvanı problemi yoktur. Ancak yoksul bir mahallede işinize yürüyerek gitmek zorundaysanız, sokak hayvanı problemi vardır. Ama bir ay tutalım, sahiplenilmeyeni ötanazi yapalım demek de doğru bir tutum değil.

Adamın köpeğini köpekler parçalamış, onu alıp komisyona getirmeyi biliyorsun. Sorunun çözümü için gerekli kaynağı vermiyorsun. Buradan bu ikiyüzlülüğü milletime şikayet ediyorum. Sorunu çözmek yerine buradan siyaset devşirenler var.

“SİZ ÖNCE VİCDANINIZLA HESAPLAŞIN”

MHP’ye oy verenler, AK Parti’ye oy verenler, eğer tarihin en ağır şartlarını yaşamıyorsanız, bakkalda markette, pazarda alışveriş yaparken keyfiniz yerindeyse Cumhur İttifakı’na oy verin. Ama AKP göreve geldiğinden beri 5 çeyrek altın kaybetmişseniz, Devlet Bey’in dediklerini cüzdanınızda görmüyorsanız, sizin yeriniz sözde milliyetçilerin yanı değil, bu milletin derdi ile dertlenen Türkiye İttifakı’nın içidir

Devlet Bey’e bir tek şey söylemek isterim o ikisi hani bütün örgütün yaka silktiği o ikisi. O ikisi yazıyor çiziyor saldırıyor. Ben MHP’nin o ikisini o ikisinden başka savunanın olmamasından herkesin yaka silktiği o ikisinin partinin pozisyondan da sizin zorluklarınızdan da farkındayım. Ben nereye gitsem kimle konuşsam sorunun ne olduğunu biliyorlar. Şimdi o ikisi 154 kişilik liste yapmış mahkeme geri atmış. Şimdi bizimle hesaplaşacakmış. Sayın Bahçeli bir hesaplaşma olacaksa 154’ümüzle istedikleri gibi hesaplaşsınlar siz vicdanınızla hesaplaşın. Sizin onayınla Ülkü Ocakları Genel Başkanı olmuş. Ankara’nın ortasında vurulmuş. Vurulduğu andan itibaren o ikisinin verdiği haberler bir kişi tweet atmamış.

“TÜİK’E HİLEBAZLIK YAPTIRANLAR HESABINI ER GEÇ VERECEK”

Devlet Bey hayat pahalılığı yok diye dursun, TÜİK ile ilgili parti olarak suç duyurusunda bulunduk. Büyükşehirlerde kira 20 bine dayanmışken kirayı 5 bin 800 olarak gösteriyorlar. TÜİK yemekhanesinde 4 çeşit yemek geçen yıl 35 lirayken bugün 170 lira olmuş durumda. TÜİK kendi vicdanını kendi damarlarından ölçsün. Bu kuruma bu hilebazlığı yaptıranlar bunun hesabını er geç verecekler.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com