Özgür Özel’den ‘Dilruba’ özrü: “Ben diledim, o da ‘sürtük’ dediği için dilesin”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik 'önce özür dilesin' sözlerine Özgür Özel, ''Dilruba adına, söylediği sözlerden kim alınmışsa ondan özür dilerim. Şimdi sıra Erdoğan'da. Gezi'ye katılanlara 'sürtük' demişti" yanıtını verdi.

KRONOS 11 Eylül 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz AKP Genişletilmiş İL Başkanları toplantısında, sokak röportajında söyledikleri nedeniyle göz altına alınan Dilruba Kayserilioğlu’nun 30 Ağustos resepsiyonunda CHP’nin konuğu olarak kendisine yer verilmesini hedef almıştı.

Erdoğan konuşmasında, “AKP’ye oy veren insanlara hakaret edeni yanlarına aldılar. Biz Sayın Özel’den bir özür bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın bu çağrısına Özgür Özel’den yanıt gecikmedi.

“ALINAN KİM VARSA ONDAN ÖZÜR DİLİYORUM”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de gazetecilerin sorularını yanıtlarken Erdoğan’ın çağrısını da değerlendirdi. Özel, Dilruba adına alınan kim varsa herkesten özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Erdoğan’a da çağrıda bulunan Özel, AKP’li yöneticilerin CHP’lilere ve CHP’li seçmenlere ettiği hakaretlerden örnekler sunarak özür beklediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayacağını da söyleyen Özel’in konuya ilişkin sözlerine şöyle devam etti:

“Dilruba’nın söylediği sözlerden alınan kırılan kim varsa herkesten özür dilerim. Şimdi sırada Sayın Erdoğan’da. Erdoğan’ın özellikle “terörist dediği, çürük dediği, Gezi’ye katılanlara sürtük” dediği ifadeler bizleri ve CHP seçmenini üzdü. Şimdi sıra Erdoğan’da onlardan özür dilesin. Türkiye bu özürle yeni bir aşamaya geçsin. Hadi Erdoğan da bir adım atsın. Ben üstüme düşeni yaptım. Normalleşme için yeni bir adım daha atılsın

TEĞMENLER TARTIŞMASI
Türkiye Narin’e yas tutarken Dilruba’ya, teğmenlere kullandığı ifadeler sorunlu. Atatürk’ün askeriyim diyen hiçbir teğmen suçlanamaz. Bu konunun kapatılması gerekiyor. 3 kadın subayın başarılarına sevinemedik”

AKAR’IN ‘EĞİTİM’ HAKKINDAKİ AÇIKLAMALARI
Geçtiğimiz gün eğitim sistemi hakkında açıklama yapan AKP’li Hulusi Akar, “Eğitimin amacı ne? Eğitim bilgi değil arkadaşlar. Bilgi üniversitede oluyor. Bilgi meslekte oluyor. Eğitimin amacı bir, Allah korkusu, iki kuldan utanma.Eğer bu verilemezse, bazı sıkıntılarımız var eğitimcilerimizin yakından bildiği gibi, şimdi gördüğünüz tablo; bu sefer ateistle mi uğraşacaksınız, deistle mi uğraşacaksınız, LGBT ile mi uğraşacaksınız” ifadelerini kullanmıştı.

Özel, Akar’ın bu açıklamasına da tepki gösterdi. Akar’a siyasal İslamcı diyen Özel şu ifadeleri kullandı:

“Akar siyasal İslamcıdır. Göreve geldiği ilk günden beri de öyledir. Arkadaşları “su akar Hulisi Akar” diyor. Darbe başarılı olsa başa geçecekti, başarısız oldu başka göreve geldi. Bu da Türkiye’nin talihsizliği.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com