Özgür Özel’den ‘Kılıçdaroğlu’ tepkisi: ‘Zorla getirme kararı, hukuki değil’

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında zorla getirme kararı verdi. Bu karara Özgür Özel'den tepki geldi. Özel, "Önceki Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bugün verilen zorla getirme kararı, hukuki olmadığı gibi, siyasallaştırılmış yargının gözdağı verme çabasıdır" dedi.

KRONOS 16 Ekim 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal’ın şikayeti üzerine açılan davada CHP’nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında zorla getirilmesine karar verildi.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’in yetkilendirmesi ile duruşmaya katılan Avukat Uğur Çelik ise “Müvekkilimizin ikametgahı Ankara’dır. Talimatları Ankara’ya yazın” talebinde bulundu. Avukat Mustafa Doğan İnal’ın avukatı Furkan Keskin, mahkemeden “Kılıçdaroğlu’nun zorla getirilmesi”ni talep etti. İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi bu talebi yerinde bularak “Sanığın zorla getirilmesi”ne karar verdi.

ÖZEL’DEN TEPKİ GELDİ
CHP lideri Özgür Özel, “Önceki Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bugün verilen zorla getirme kararı, hukuki olmadığı gibi, siyasallaştırılmış yargının gözdağı verme çabasıdır. Partimiz bu çabalara karşı bir ve bütün olarak dimdik ayaktadır.”


EMİR: ADALET TALİMATLA YÖNLENDİRİLİYOR
Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de, bu karara sert tepki göstererek, adaletin talimatla yönlendirildiğini iddia etti. Emir, karara “Kılıçdaroğlu’nun yargı önünde veremeyeceği tek bir hesap yoktur. Ama talimatla dizayn etmeye çalıştığınız yargı, olması gereken adalet düzenine döndüğünde sizin hesabını veremeyeceğiniz çok şey var” diye tepki gösterdi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com