‘Özgür Özel’in önünde iki yol var; ya 28 Şubat ya da Ecevit dönemi CHP’si’

Fehmi Koru: 'Geriye, iki yoldan biri kalıyor: Kemal Kılıçdaroğlu CHP’si öncesinin ’28 Şubat dönemi’ ile özdeşleşen yönelişi… Bülent Ecevit’in önce ‘ortanın solu’, daha sonra da ‘demokratik sol’ kavramlarıyla CHP’yi çekmeye çalıştığı -ve başaramadığı- kulvar…'

KRONOS 05 Kasım 2023 GÜNDEM

Deneyimli gazeteci Fehmi Koru Özgür Özel’in genel başkan seçilmesiyle Kılıçdaroğlu dönemine damga vuran CHP’li olmayan seçmenle ‘helalleşme’ adımlarıyla  ‘6’lı masa’ gibi ittifakların tarihe karıştğını ve partinin önünde ya 28 Şubat dönemi ya da Ecevit dönemi CHP’si olma ihtimallerinin olduğunu savundu.

Koru, ‘Hangisi: ‘Ulusalcı’ yöneliş mi, ‘sosyal demokratik’ yol arayışı mı?’ diye sordu.

Fehmi Koru şunları yazdı:

CHP delegesi dün gece pek becerilemeyeni yaptı, partisinin genel başkanını değiştirdi.

Bu başarıda en büyük payın sahibi olan yeni genel başkan Özgür Özel’i tebrik etmek gerekir.

Kemal Kılıçdaroğlu ikinci tura kadar direndi ama o turda Özgür Özel’in 812 oyuna karşılık ancak 536 oy alabildi.

[İlk turda Özel 682, Kılıçdaroğlu 664 oy almıştı; Özel 2 oy daha almış olsaydı, seçim ilk turda bitecekti.]

Özgür Özel delegeler önünde yaptığı konuşmada bolca Ecevit’e atıfta bulundu zaten.

Ecevit ile Özel arasında önemli bir benzerlik var: Özel de Ecevit gibi iyi bir hatip. Kitleler önünde konuşurken düzgün cümleler kurabiliyor, karşısındakileri etkileyebiliyor. Dünkü başarısında kurultay konuşmasının payı yüksekti.

Şimdi ne olacak?

Ne olacağının bazı ipuçları yeni genel başkanın konuşmasında vardı.

Uzun konuşmasında, Özel, yalnızca CHP’ye genel başkan olmayı hak ettiğini değil, ülkeyi 22 yıl yöneten iktidarın sonunu getirebileceği hissini de delegelere verebildi. Sanıyorum, Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın karşısında ciddi bir rakip olduğunu ispatlamaya çalışacak.

Önümüzdeki dönem daha yıpratıcı bir CHP muhalefeti görebileceğiz.

Adaylığını ilan ettiği ilk günden beri kullanmaya başladığı ‘değişim’ sloganı herhalde bundan sonra da sıkça tekrarlanacak. Değişim de, en elle tutulur haliyle, bugün yapılacak Parti Meclisi (PM) üyeleri seçimi sırasında Özel’in isim tercihinde görülecek.

PM üyelerinin yenilenmesini, Kılıçdaroğlu’nun yakın mesai arkadaşlarının -hatta bütün kadrosunun- partinin görünür yerlerini terk etmeleri izleyebilecek. Özel konuşmasında bunun sözünü verdi.

Tabii Kılıçdaroğlu dönemine damga vuran, CHP’yi eli seçimlerde ona oy vermeye gitmeyen daha geniş kitlelere açmak için benimsenmiş yöntem de tarihe karışacaktır…

Helalleşme…

‘6’lı masa’ kavramıyla ünlenen ittifaklar…

Özde CHP’li olmayan isimlerle yol arkadaşlığı…

Bütün bunlar tarihe karışacak…

Geriye, iki yoldan biri kalıyor:

Kemal Kılıçdaroğlu CHP’si öncesinin ’28 Şubat dönemi’ ile özdeşleşen yönelişi…

Bülent Ecevit’in önce ‘ortanın solu’, daha sonra da ‘demokratik sol’ kavramlarıyla CHP’yi çekmeye çalıştığı -ve başaramadığı- kulvar…

Hangisi: ‘Ulusalcı’ yöneliş mi, ‘sosyal demokratik’ yol arayışı mı?

Tabii bir de, Özgür Özel’in genel başkanlık arzusunu destekleyen İstanbul’un Büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘değişim’ sözcüğüne yüklediği anlam var.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com