Perakende devi yüzlerce kişiyi işten çıkarıyor

Dünyanın önde gelen perakende devi Walmart, uzaktan çalışma sistemini terk ederek personelini ofise çekme kararı alırken, bu çerçevede işten çıkarmalara da başlıyor.

KRONOS 14 Mayıs 2024 EKONOMİ

ABD’nin büyük perakende zincirlerinden Walmart’ın yüzlerce kurumsal çalışanını işten çıkaracağı bildirildi.

The Wall Street Journal’ın haberine göre, Walmart İnsan Kaynakları Sorumlusu Donna Morris, personele, yapılan değişikliklerin ayrıntılarının açıklandığı bir not gönderdi.

Söz konusu notta Morris, şirketin bazı bölümlerinde yüzlerce kurumsal pozisyonun sayısının azalmasıyla sonuçlanacak değişiklikler yapıldığını aktardı.

Morris, uzaktan çalışanlarla Dallas, Atlanta ve Toronto’daki ofislerde görev yapan çalışanların çoğunun yerlerinin değişmesinin istendiğini belirtti.

DEĞİŞİMİN HABERCİSİ Mİ?
İşten çıkarmalar şirket genelinde çeşitli kurumsal rolleri etkileyecek. Uzaktan çalışan çalışanlar, Walmart’ın ofislerinden çalışmalarını istemesi nedeniyle artık önemli bir değişimle karşı karşıya kalacaklar. Bu karar, Walmart da dahil olmak üzere birçok şirketin pandemi sırasında benimsediği uzaktan çalışma modelinden bir geçişe işaret ediyor.


Walmart, işten çıkarmalardan etkilenecek kesin çalışan sayısını veya uzaktan çalışanlar için yer değiştirme gerekliliklerinin ayrıntılarını henüz kamuya açıklamadı. Şirketin bu hamlesi, değişen perakende ortamına uyum sağladığı ve daha iyi verimlilik ve işbirliği için işgücünü optimize etmeye çalıştığı bir dönemde geldi.

Dünyanın en büyük özel işverenlerinden biri olan Walmart’ın kurumsal kadrosunu yeniden düzenleme ve uzaktan çalışma politikalarını değiştirme kararı, pandemi sonrası ortamda işin geleceğini düşünen diğer şirketleri de etkileyebilir. Bu değişiklikten etkilenen çalışanların geçiş süreciyle ilgili olarak şirketten daha fazla bilgi alması bekleniyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com