Polat ailesinin ifadeleri alındı: Suçlamalar ağırlaşıyor

Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 28 sanık, suç örgütü kurmak, kara para aklamak ve vergi kanununa muhalefet suçlarından yargılanıyor. Soruşturma kapsamında, 295 milyon TL'lik kamu zararı tespit edildi. İşte detaylar...

KRONOS 02 Ekim 2024 GÜNDEM

Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 sanık, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet” suçlamalarıyla Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. Polat çiftinin yanı sıra diğer sanıklar da ağır suçlamalarla karşı karşıya.

VERGİ KANUNUNA MUHALEFET SORUŞTURMASI
Mahkeme süreci devam ederken, Polat çifti hakkında bir başka soruşturma da yürütülüyor. Vergi kanununa muhalefet suçundan yürütülen bu soruşturma kapsamında, Dilan ve Engin Polat, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Vergi Suçları Soruşturma Bürosu’na ifade vermek üzere Anadolu Adalet Sarayı’na geldi. Polat çifti, “şüpheli” sıfatıyla verdikleri ifadelerinde suçlamaları reddetti.

295 MİLYON TL ZARAR TESPİTİ
Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, Polat çiftine ait 7 şirketin kamuyu 295 milyon TL zarara uğrattığı bilirkişi raporuyla tespit edildi. Bu kapsamda, baba Sezgin Polat’ın da aralarında bulunduğu 4 şüphelinin daha ifadesi alınacak.


NE OLMUŞTU?
İstanbul merkezli operasyonlar kapsamında, Dilan ve Engin Polat’ın da dahil olduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma sürecinde Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 16 kişi tutuklanmış ve 27 şirkete kayyum atanmıştı. Ancak Haziran ayında yapılan incelemelerde, bazı şüphelilerin adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilmişti. Dilan Polat ise avukatının başvurusu sonucunda tahliye edilmişti.

TAHLİYE KARARI VE DAVA SÜRECİ
Dilan ve Engin Polat, suçlamalarla karşı karşıya kalmaya devam ederken, mahkemede yargı süreci sürüyor. Her iki isim de 40 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com