Ümit Özdağ: Polatların tahliyesiyle ilgili miktar telaffuz edilmiş

Zafer Partisi lideri Özdağ'dan Engin Polat'ın tahliyesine ilişkin yeni iddia: "İki kişi arasında bir konuşma olmuş, bir pazarlık olmuş, miktar telaffuz edilmiş. Bana gelen bilgi bu. Bu konuşmayı yapanlar bilsinler ki ben ne konuştuklarını biliyorum."

KRONOS 08 Eylül 2024 GÜNDEM

“Kara para aklama” iddiasıyla yargılanan sosyal medya fenomenleri Engin Polat ve eşi Dilan Polat’ın tahliyesi sonrası “Hapishaneden nasıl çıktığını biliyorum. Ne yazık ki yazamıyorum” diyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan yeni bir açıklama geldi.

Ümit Özdağ, iki siyasetçi arasında bu yönde bir konuşma olduğunu ve aralarında miktar telaffuz edildiğini söyledi.

Sözcü TV’den İpek Özbey’e konuşan Ümit Özdağ, şu yeni açıklamayı yaptı:

“Ben şeffaf siyaset gereği bildiklerimi çoğu zaman halkla paylaşırım. Mili güvenlik meseleleri ile ilgili bir şey olursa bunu paylaşmam ve paylaşmayacağımı da söylerim.

Bu karar çıkmadan önce bir arkadaşım tesadüfen iki politikacı arasındaki konuşmayı ve konuşmanın içeriğini dinlemiş. Bana karar çıkmadan önce yazılı olarak aktardı. Ben de ‘bunu paylaşabilir miyim?’ diyerek hukukçularla konuştum. Hukuken paylaşmamın sakıncalı olduğunu ifade ettiler. Ben de onun için ‘nasıl olduğunu biliyorum ama paylaşamam’ dedim. Paylaşmam iki siyasetçinin de inkar etmesiyle sonuçlanacak. Bu açıdan paylaşmak hukuken doğru değil.

‘BİR PAZARLIK OLMUŞ’

Çok saygıdeğer bir hukukçu hanımefendi paylaşmam doğrultusunda bir tweet attı. Ben de kendisini aradım ne olduğunu anlattım ve ‘paylaşırsam savunmamı üstlenir misiniz?’ dedim. ‘Hiç yaklaşmam’ dedi.

İki kişi arasında bir konuşma olmuş, bir pazarlık olmuş, miktar telaffuz edilmiş. Bana gelen bilgi bu. Bu konuşmayı yapanlar bilsinler ki ben ne konuştuklarını biliyorum.”

NE DEMİŞTİ?

Engin Polat’ın tahliyesi sonrası Zafer Partisi lideri Özdağ, sosyal medya hesabından “Hapishaneden nasıl çıktığını biliyorum. Ne yazık ki yazamıyorum. Sen, kocan ve benzerleriniz 85 yaşında kadınların kağıt mendil satarak kiralarını ödemeye çalıştığı, pazar yerlerinde çürümüş meyvaları toplayarak karnını biraz doyurabildiği bir ülkede hak etmediğiniz ve terbiyesizce yaşadığınız görgüsüz zenginliğiniz ile hem zamanın ruhunu hem devrin yüz karasını temsil ediyorsunuz” paylaşımını yapmıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com