Polis kapı zilini çalarak girdiği evlere ‘terör operasyonu’ yaptı: 90 gözaltı daha

İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın 'terör' operasyonu' diye duyurduğu operasyonlarda polis kapı zilini çalarak evlere girdiği görülüyor. İstanbul'da 38 kadının gözaltına alındığı operasyona ait görüntüler de servis edildi. Bir kadının kamuya açık alanda başka bir kadına poşet içinde para vermesi de 'örgütsel faaliyet' sayıldı.

KRONOS 30 Mayıs 2024 GÜNDEM

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde mafya depremi yaşanırken ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu” olarak nitelendirdiği “Bataklık” davasında 73 sanık beraat ederken Gülen cemaaatine yönelik soruşturmalarda 90 kişi daha gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından, 17 ilde son 4 gün içinde “Kıskaç-18” operasyonlarda 90 kişinin daha ‘yakalandığını’ evlere yapılan operasyonların videosu ile duyurdu.

Yerlikaya’nın paylaştığı görüntülerde polislerin baskın yapıldığı iddia edilen evlerin kapılarını çalarak içeri girdikleri ve hiçbir mukavemetle karşılaşmadıkları görülüyor.

Yerlikaya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Bitlis, Denizli, Edirne, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kütahya, Malatya, Şanlıurfa ve Tekirdağ’daki bu baskınlarda ‘Emniyet Yapılanması, Adliye Yapılanması ve Güncel Yapılanma’ içerisindeki kişilerin yakalandığını ileri sürdü.

SUÇLAMA: ‘KALABALIK ALANDA SARILMA TAKTİĞİ’ KULLANIYORLAR

Öte yandan 7 Mayıs 2024’te İstanbul’da yapılan 38 kadın ile 14 çocuğun gözaltına alındığı baskının görüntüleri bugün servis edildi. İktidar yanlısı medyada yer alan haberlerde ‘Bilgilerine başvurulan’ çocukların evlerde yaşadıklarını ayrıntılarıyla anlattıkları ‘örgütsel propaganda yapıldığını’ söyledikleri iddia edildi.

Haberlerde ayrıca İstanbul’da hem teknik hem de fiziki olarak takip edilen bir kadının kalabalık alanda başka bir kadınla buluştuğu ve bir poşet içerisinde para teslim ettiği belirtildi.

Haberlerde görüntülerdeki 2 kişinin gözaltına alındığı ve paranın ev kiraları için verildiği, kamuya açık alanlarda ’10 saniyelik bir sarılma’ gerçekleşen buluşmanın örgütsel faaliyet olduğu ileri sürüldü.

Bakan Yerlikaya çocukların da gözaltına alındığı baskınları yine ‘Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin.” ifadesiyle duyurmuştu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com