Polis Şeyda Yılmaz şehit edilirken İstanbul Emniyet Müdürü kebapçı açılışındaymış

Türkiye bir suç makinesi tarafından Şeyda Yılmaz'ın şehit edilmesini tartışırken İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın kebapçıda olması tartışma yarattı.

KRONOS 23 Eylül 2024 GÜNDEM

İstanbul Ümraniye’de motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüphelinin, yaşanan arbede sırasında silahla ateş etmesi sonucu polis memuru Şeyda Yılmaz şehit olurken biri polis iki kişi de yaralandı. 19 yaşındaki zanlının çocuğa cinsel istismar ve cinsel taciz de dahil olmak üzere 26 suç kaydı olduğu tespit edildi.

İstanbul Emniyet Müdür Zafer Aktaş ise Yeşilköy’de bir kebapçı görüntülendi. Sosyal medyada hızla yayılan görüntüleri gazeteci yazar Tolga Şardan da T24’teki köşesine taşıdı ve “Aktaş, beraberinde korumalarıyla birlikte Yeşilköy’de bir lokantanın açılışına katıldı. Eski futbolcu Tanju Çolak ile fotoğraf çektirdi. İşyeri sahibince protokolle karşılandı, uğurlandı” diye yazdı.

Şardan, Aktaş’ın dört yıllık icraatlarını da yazarak Aralık ayında emekliye ayrılacağını kaydetti.

Tolga Şardan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kamuoyunu bilgilendirme paylaşımlarında gün geçmiyor ki, İstanbul’da çete operasyonları hakkında bilgi vermesin.

Büyük ölçekli suç örgütlerinin yanı sıra çeteler mahallelerde bile örgütlenmiş artık İstanbul’da.

Yerel çeteler mevcut.

Bu durum, elbette geceden sabaha kadar oluşmadı.

Farklı kişi ya da kişiler, siyasetçiler ve güçlü yapıların kurduğu suç örgütleri, kenti adeta parsellemiş durumda.

Halk deyimiyle kentin vaziyeti “evlere şenlik.”

Suç örgütleriyle mücadele eden veya etmesi gereken kamu kurumlarının en üst sırasında polis teşkilatı var.

İstanbul Emniyeti’nin yöneten ve tecrübeli olduğu ifade edilen Zafer Aktaş, dört yıldan fazla süreden bu yana İstanbul polisinin başında.

Ve maalesef İstanbul’da işler istenildiği gibi gitmiyor. Sayılar ve olaylar bunun göstergesi.

Ortaya çıkarılan suç örgütleri, yakalanan şüpheliler, ele geçirilen silah ve mühimmatın yükselen sayıları, mücadele boyutu kadar ortamı da anlatıyor aslında.


İşte en son henüz 27 yaşındaki polis memuresi Şeyda Yılmaz, şehit edildi.

Hâl böyleyken, hafta sonunda İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın sosyal faaliyetinin görüntüleri kamuoyuna yansıdı.

Aktaş, beraberinde korumalarıyla birlikte Yeşilköy’de bir lokantanın açılışına katıldı. Eski futbolcu Tanju Çolak ile fotoğraf çektirdi.

İşyeri sahibince protokolle karşılandı, uğurlandı.

Bu arada küçük bir bilgi daha vereyim; Aktaş, herhangi bir aksilik olmadığı takdirde aralık başında yaş haddinden emekli olacak. Kısa süre öncesine kadar Emniyet Genel Müdürü olacağı ifade ediliyordu. Ancak bu göreve yapılan atama sonrasında Aktaş, büyük olasılıkla aralık ayının ilk haftasında “sade vatandaş” olarak yeni yaşamına başlayacak.

İstanbul’da bu kadar olay ve iş varken, İstanbul Emniyet Müdürü’nün sosyal hayata uyum aşamasına girmesi tartışılması gereken bir durum.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com