Rojin Kabaiş’in ön otopsi raporu: Ölüm sebebi boğulma

Van'da kaybolduktan 19 gün sonra cenazesi bulunan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'in ön otopsi raporunda şüpheli bulgulardan 100'e yakın numune alındığı belirtildi. Ölüm sebebinin ise 'boğulma' olarak kayıtlara geçtiği öğrenildi. Van Barosu, "Soruşturma süresince edindiğimiz bilgiler ve izlenimlerden Rojin'in ölümünün şüpheli olduğu kanaatine varılmıştır" açıklamasında bulundu.

KRONOS 16 Ekim 2024 GÜNDEM

Van’da kaybolduktan 18 gün sonra cenazesi Van Gölü kıyısındaki Mollakasım Mahallesi sahilinde bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in otopsi işlemleri gece geç saatlerde tamamlandı.

Van Adli Tıp Kurumu’nda (ATK) gerçekleştirilen otopsi işlemi yaklaşık 8 saat sürdü. Alınan bilgiye göre, yüzü tanınmaz halde olan Rojin Kabaiş’i babası Nizamettin Kabaiş kıyafetlerinden teşhis etti.

Kadir Cesur’un Gazete Duvar’da yayınlanan haberine göre; otopsi işlemleri sırasında, Kabaiş’in bedeninden alınan 100’den fazla numunenin bir kısmının Van Adli Tıp Kurumu’nda, bir kısmının ise İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda inceleneceği öğrenildi.

Rojin Kabaiş’i babası Nizamettin Kabaiş

DARP İZLERİ NASIL OLUŞTU?
Rojin Kabaiş’in ön otopsi raporuna ilişkin edinilen bilgiye göre, ceset uzun süre suda kaldığı için erime ve sabunlaşma oluştu ve bu nedenle yüzü tanınamaz hale geldi.

Raporda, Rojin Kabaiş’in sırtında ve dizinin arkasında darp izleri tespit edildi. Ancak bu izlerin nasıl oluştuğu, suda mı yoksa karada mı meydana geldiği detaylı incelemelerin sonucunda ortaya çıkacak.

Ayrıca raporda, Rojin Kabaiş’in ölüm sebebinin ‘boğulma’ olarak kayıtlara geçtiği öğrenildi.

KEMİK KIRIĞI TESPİT EDİLDİ
Van Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan ön otopsi raporunda, 100’e yakın numune alındı. Bir kısmı Van’da ATK’de değerlendirilirken diğer kısmı da değerlendirilmek İstanbul ATK’ye gönderildi. Rojin’in ön otopsi raporunda kesici ve ateşli silah yaralanmasına ilişkin bir bulguya rastlanmadı. Ayrıca herhangi bir kemik kırığı da tespit edilmedi. Bununla birlikte Rojin’in boynunda, diz ve kolları ile göğüs ön yüzünde kanama ile uyumlu olabilecek renk değişiklikleri olduğu belirtildi.


DOKTOR HÜSEYİN YAVİÇ: SÜREÇ ŞEFFAF YÜRÜTÜLMELİ
Rojin’in otopsisine gözlemci olarak katılan Van-Hakkâri Tabip Odası Eski Başkanı Hüseyin Yaviç otopsi ile ilgili Mepotamya Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Yaviç, Sürecin titizlikle yürütülmesi adına otopsi işlemine dahil olduklarını vurgulayan Yaviç, “Yaklaşık 8 saat süren bir otopsi yapıldı. Otopsiye 10’a yakın uzman katıldı. Yüzün üzerinden numune alındı. Cenazenin uzun bir süre suda kaldığını ve deforme olduğu tespit edildi. Temel sıkıntı, uzun süredir cenazesinin gölde olduğundan kaynaklı ne yazık ki ciddi anlamada, bir deformasyon gerçekleşmiş, bu nedenle bulguların tespit edilmesi de zor görünüyor. Baba kızını elbiseleriyle teşhis edebildi. Dosya üzerinde şuan bir ‘gizlilik’ kararı var” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com