Ruslar, Erdoğan’ın ‘düştü, düşüyor’ dediği Kobani’de askeri üs kurdu

Rusya, IŞİD'in işgal etmek istediği  Türkiye sınırındaki Kuzeydoğu Suriye’nin en stratejik noktası olan Kobani'de askeri üs kurdu. Üstte Suriye askerleri de görev alacak.

KRONOS 04 Ağustos 2024 DÜNYA

IŞİD’in aylarca kuşatma altında tutmasına rağmen işgal edemediği Kobani kentinin denetiminde yeni bir gelişme yaşandı. PYD-SDG’nin kontrolü altında bulunan Kobani’de için Ankara ile Moskova arasında yapılan görüşmelerden bugüne kadar sonuç alınamayınca Rusya önemli bir adım attı.

T24’te yer alan habere göre Rusya’nın Suriye Uzlaşma Merkezi,“Rus güçlerinin Suriye rejim güçleri ile birlikte Halep’in doğu kırsalındaki Kobani’ye askeri üs kurduğunu” duyurdu.

Rusya Uzlaşma Merkezi Direktör Yardımcısı Albay Oleg Ignasyuk, geçen cuma günü yaptığı açıklamada, “Rusya Federasyonu ve Suriye Arap Cumhuriyeti silahlı kuvvetleri, Suriye-Türkiye sınırına yakın bölgede Kobani üssünün kurulumunu tamamladı” dedi.

Rus TASS ajansının haberinde ise askeri üssün kurulması amacı, “Çatışan taraflar arasındaki muharebe operasyonlarını durdurma sistemini izlemeye yönelik” sözleri ile ifade edildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com