Sabah yazarı: Sokak köpekleri konusunda kazanan muhalif grup oldu

Hayvan haklarının siyaset üstü bir konu olduğunu söyleyen Sabah yazarı Salih Tuna, "Töhmet altında kalan sonuç itibarıyla AK Parti oldu" dedi.

KRONOS 25 Temmuz 2024 GÜNDEM

Sabah yazarı Salih Tuna, ‘Ötenazi’ yasa teklifine ilişkin olarak hayvan haklarının siyaset üstü bir konu olduğunu söyledi ve “Töhmet altında kalan sonuç itibarıyla AK Parti oldu” dedi.

Salih Tuna’nın yazısı şöyle:

“Son günlerde oldukça tartışılan hayvanlarla ilgili yasal düzenleme dolayımında da aynı şey gerçekleşti.

Sokak köpekleri hakkında yasal düzenleme yapmadığı için kıyasıya eleştiriliyorlardı, şimdi de yasal düzenleme yaptıkları için eleştiriliyorlar.

Sizin anlayacağınız, köpeklerin toplatılmasına karşı çıkan köpekseverlere de “Sokak köpekleri toplatılsın” diyenlere de yaranamadılar.

KAZANAN MUHALİF GRUP OLDU

Her iki durumda da (“kasa” misali) kazanan “muhalif güruh” oldu.

Halbuki hayvan hakları tastamam “siyaset üstü” bir konuydu. Hem iktidar hem de muhalif cenahta sokak köpekleri itlaf edilsin diyenler de vardı, sokak köpeklerini baş tacı edenler de.

Ne ki töhmet altında kalan sonuç itibarıyla AK Parti oldu. (İlgili bakan da o kadar alttan aldı ki, kendisine dosya fırlatan o saygısız milletvekiline bile teşekkür etti. “Ben sana teşekkür etmem” karşılığını alınca da yine teşekkür etti. Nezaketle utandırmak mı istedi, bilemiyorum.)”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com