Sağlık Bakanlığı “altı” demişti: İBB, Batı Nil virüsünün 21 kişiye bulaştığını duyurdu

İstanbul’un birçok ilçesinde yoğun şekilde bulunan Culex cinsi sivrisineklerin virüsü yaydığı belirtiliyor.

KRONOS 24 Ağustos 2024 GÜNDEM

Sağlık Bakanlığı’nın Batı Nil virüsünün Türkiye’de de tespit edildiğini açıklamasının ardından yayınlanan rakamlara itiraz geldi. Sağlık Bakanlığı vakasını 6 olarak açıklarken İstanbul Büyükşehir Belediyesi verileri durumunda daha ciddi olduğunu gösteriyor.

İBB verilerine göre, sadece İstanbul’da 21 kişi şu ana kadar Batı Nil virüsüne yakalandı.

10 Haber’den Özgür Gökmen Çelenk’in haberine göre, bu verileri paylaşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit, şehrin Batı Nil virüsü taşıyan sivrisineklerle karşı karşıya olduğu tehlikenin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguluyor.

İstanbul’un birçok ilçesinde yoğun şekilde bulunan Culex cinsi sivrisineklerin virüsü yaydığı belirtiliyor.


RİSKLİ İLÇELER HANGİLERİ?

Ümraniye, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece ve Büyükçekmece gibi ilçeler, sivrisineklerin en yoğun görüldüğü bölgeler arasında yer alıyor. Bu ilçelerdeki sivrisinek popülasyonu, durgun su kaynaklarının kontrol altına alınmaması nedeniyle hızla artış gösteriyor.

İstanbul’da şu anda yapılan sivrisinekle mücadele çalışmaları, Vektörlerle Mücadele Bilim Kurulu’nun direktifleri doğrultusunda yürütülüyor.

İBB, şehir genelinde sivrisineklerin üreme alanlarını tespit etmek için yumurta ve uçkun tuzakları kurmuş durumda. Elde edilen veriler ise, coğrafi bilgi sistemlerine kaydedilerek sürekli güncelleniyor. Böylece hangi bölgede nasıl bir müdahale yapılması gerektiği dinamik olarak planlanıyor.

Dr. Eryiğit, halkın bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, İstanbul’da sivrisinekle mücadelede başarı sağlanabilmesi için vatandaşların da aktif bir şekilde sürece katılması gerektiğini ifade ediyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com