‘Saldırıya uğrayan savcı, Hulusi Akar ve Hakan Fidan’ı sorgulamak istemiş’

"Asıl ip, 15 Temmuz’a dair iki ismin ifadesini almak istemesiyle koptu: Hulusi Akar ve Hakan Fidan. Hulusi Akar bu talebe çok öfkelendi. İfadesini almak isteyen o Ankara cumhuriyet başsavcı vekilinin görevden alınması için lobi yaptı. Terör ve darbe soruşturmalarından uzaklaştırıldı. Koruma sayısı düşürüldü."

KRONOS 04 Eylül 2024 GÜNDEM

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, İstanbul Kadıköy’de yumruklu saldırıya uğrayan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen’in, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmalarında dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile dönemin MİT Başkanı Hakan Fidan’ın ifadesini almak istediğini yazdı. Terkoğlu, “Denir ki özellikle Hulusi Akar bu talebe çok öfkelendi. İfadesini almak isteyen o Ankara cumhuriyet başsavcı vekilinin görevden alınması için lobi yaptı” ifadelerini kullandı. Terkoğlu, bu olay sonrası savcı İşçimen’in terör ve darbe soruşturmalarından uzaklaştırıldığını ve koruma sayısının azaltıldığını söyledi.

Barış Terkoğlu’nun yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Asıl ip, 15 Temmuz’a dair iki ismin ifadesini almak istemesiyle koptu: Hulusi Akar ve Hakan Fidan.

Denir ki özellikle Hulusi Akar bu talebe çok öfkelendi. İfadesini almak isteyen o Ankara cumhuriyet başsavcı vekilinin görevden alınması için lobi yaptı.

Ne zaman ki…

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman oldu…

Terör ve darbe soruşturmalarından uzaklaştırıldı. Deneyimini ve bilgi birikimini kullanamayacağı bilişim suçlarından sorumlu yapıldı. Sonra Ankara’dan uzaklaştırılıp sınır illerine gönderilmesi için çabalandı.

Yetmedi.

Yargı dünyasında sürgün yeri olarak bilinen Yargıtay’da savcı yapıldı.

Yetmedi.

Koruma sayısı düşürüldü.

Yetmedi.

Covid döneminde büyük bir hayat mücadelesi verdi, ölümden kıl payı kurtuldu. O süreçte bile, makam aracı elinden alınmak istendi.

Yargıtay’da sahtekârlık ve dolandırıcılık gibi ‘basit’ suçlardan sorumlu yapıldı.

Evet… Necip Cem İşçimen’in kısa hayat öyküsünü okudunuz. Hani, İstanbul’da saldırıya uğrayan Yargıtay savcısının…”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com