Şam’dan CHP’ye yanıt geldi: Özel, Erdoğan’dan önce Esad’la görüşecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Suriye yönetiminin Özgür Özel'in ziyaret talebini kabul ettiğini açıkladı. Özel bu ay içerisinde Şam'a giderek Esad'la görüşecek.

KRONOS 10 Temmuz 2024 GÜNDEM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Suriye yönetiminin Özgür Özel’in ziyaret talebini kabul ettiğini açıkladı.

Halk TV’de katıldığı canlı yayında konuşan Bulut, “Görüşme niyetine ilişkin bu konuların çözümü, niyet ifadesi karşılık buldu. Bundan sonra sadece şartların olgunlaşması, nerede ve hangi tarihte görüşüleceği konuşulacak. Biz görüşme talebimizi ilettik, Şam’dan da olumlu cevap geldi” dedi.

Suriye ile normalleşme tartışmaları sürerken CHP Sözcüsü Deniz Yücel, geçtiğimiz günlerde Özel’in bu ay içerisinde Suriye Devlet Başkanı Esad ile görüşeceğini söylemişti.

Yücel, “Cumhuriyet Halk Partisi, elini taşın altına koymaya hazırdır. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, temmuz ayı içerisinde Şam’a bir ziyaret gerçekleştirmeyi planlıyor. Çünkü bu sorunu Türkiye ile Suriye’nin masaya oturarak birlikte çözebileceğine inanıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz Türkiye’yi bu halde bırakmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin Avrupa’nın sığınmacı deposu olmasını reddediyor” demişti.

ERDOĞAN: SAYIN ESED’LE AİLECEK GÖRÜŞEBİLİRİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile “ailecek” görüşebileceklerini söylemişti.

Erdoğan, “Suriye ile yeniden diplomatik ilişkileri kurmamak için bir sebep yok. Geçmişte nasıl yaptıksa yine yapabiliriz. Suriye’nin iç işlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok. Biliyorsunuz ailece görüşmeye varana kadar sayın Esed’le geçmişte nasıl yaptıksa yeniden yapmamamız için bir sebep yok” ifadelerini kullanmıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com