Şamil Tayyar’dan partisine uyarı: Bu şartlarda 4 yıl seçimsiz geçmez…

AKP'li Şamil Tayyar: "Cumhurbaşkanımızın bu rakamı arttıracağı kanaatindeyim. Arttırılmalı da. Ekonomide acı reçeteye ihtiyaç varsa önce toplumun bağışıklık sistemi güçlendirilmelidir. Aksi halde bu şartlarda 4 yıl seçimsiz geçmez, geçse bile sonu iyi olmaz."

KRONOS 11 Temmuz 2024 GÜNDEM

AKP’li Şamil Tayyar, en düşük emekli maaşın 10 bin lira, asgari ücretin de 17 bin lira olması nedeniyle gelen tepkilere katıldı ve emekli maaşına düşünülen 2 bin liralık artış için “Toplumun nefes alamaz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “ekonomi yönetiminin direncine karşı çık” çağrısı yapan Tayyar, “Cumhurbaşkanımızın bu rakamı arttıracağı kanaatindeyim. Arttırılmalı da. Ekonomide acı reçeteye ihtiyaç varsa önce toplumun bağışıklık sistemi güçlendirilmelidir. Aksi halde bu şartlarda 4 yıl seçimsiz geçmez, geçse bile sonu iyi olmaz” dedi.

Tayyar sosyal medya hesabından şunları söyledi:

“O sebeple mevcut ekonomik program, ne kadar ideal olursa olsun, emekli maaşının 10 bin lira, asgari ücretin 17 bin lira olduğu ortamda aşırı doz etkisi oluşturur.

Toplum nefes alamaz, nitekim alamıyor.

Toplumsal bağışıklık sistemi çok zayıf, programı kaldıracak güçte değil.

Ekonomik programın başarıya ulaşması için toplumun direnç katsayısı arttırılmalıdır.

Bu bağlamda Cumhurbaşkanımızın ekonomi yönetiminin direncine rağmen mevzuya el atması, emekli maaşlarının arttırılmasını istemesi, çok önemli.

Ekonomi yönetimi emekli maaşına 2 bin liralık artış düşünüyor ama cumhurbaşkanımızın bu rakamı arttıracağı kanaatindeyim.

Arttırılmalı da.

Ekonomide acı reçeteye ihtiyaç varsa önce toplumun bağışıklık sistemi güçlendirilmelidir.

Aksi halde bu şartlarda 4 yıl seçimsiz geçmez, geçse bile sonu iyi olmaz.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com