Şamil Tayyar’dan uyarı: AKP’nin en muktedir olduğu dönemde bu sahne yaşanıyorsa…

AKP'li Şamil Tayyar: "Siyasi ömrü vesayetle mücadeleyle geçmiş AK Parti iktidarının 22.yılında, üstelik en muktedir olduğu dönemde bu tür sahneler yaşanıyorsa, bir özeleştiriye ihtiyaç vardır. AK Parti kendisini gözden geçirmeli, rotasını yeniden millete çevirmeli..."

KRONOS 06 Eylül 2024 GÜNDEM

Kara Harp Okulu’nda genç teğmenlerin attığı sloganla ilgil tartışmalarda AKP’li Şamil Tayyar, partisini uyardı ve “özeleştiri” çağrısı yaptı.

Şamil Tayyar, “Siyasi ömrü vesayetle mücadeleyle geçmiş AK Parti iktidarının 22.yılında, üstelik en muktedir olduğu dönemde bu tür sahneler yaşanıyorsa, bir özeleştiriye ihtiyaç vardır” dedi.

AKP için “kendini gözden geçirmeli” diyen Tayyar, “Rotasını yeniden millete çevirmeli, yeni kongre sürecinde sadece kadrolara değil kaybettiği ideolojisinin yerine ikame edeceği Türkiye’yi geleceğe taşıyacak, milli iradeyi önceleyecek yeni bir zihniyet devrimine odaklanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Tayyar sosyal medya hesabından şunları söyledi:

“Muhalefet, MSB incelemesini ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganına bağlayarak itiraz ediyor.

Oysa sorun bu slogan değil, askeri vesayet dönemlerini çağrıştıran korsan kılıçlı yemin törenidir.

En yakın darbe girişimi 15 Temmuz bile Atatürk’ün ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ sözüyle kodlanmıştı.

Kaldı ki asker hangi saikle olursa olsun siyaset alanına müdahale ediyorsa kabulü mümkün değildir.

Diğer taraftan, siyasi ömrü vesayetle mücadeleyle geçmiş AK Parti iktidarının 22.yılında, üstelik en muktedir olduğu dönemde bu tür sahneler yaşanıyorsa, bir özeleştiriye ihtiyaç vardır.

AK Parti de kendini gözden geçirmeli, rotasını yeniden millete çevirmeli, yeni kongre sürecinde sadece kadrolara değil kaybettiği ideolojisinin yerine ikame edeceği Türkiye’yi geleceğe taşıyacak, milli iradeyi önceleyecek yeni bir zihniyet devrimine odaklanmalıdır.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com