Savcıyı makamında tehdit edenlerden beşi tutuklandı

Özel hastanelerdeki yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmalden öldüğü iddiasına ilişkin soruşturmayı yürüten savcının tehdit edilmesiyle ilgili gözaltındaki 8 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 5'i hakkında tutuklama talep edildi.

KRONOS 14 Ekim 2024 GÜNDEM

İstanbul, Çorlu ve Tekirdağ’da özel hastanedeki yoğun bakım ünitelerine yatırılan 12 bebeğin ihmalden öldüğü iddiasına ilişkin soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Y.E.’nin ise makamında tehdit edildiği ortaya çıktı. Olayla ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucu 11 şüpheli gözaltına alındı.

5 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ
Savcıyı tehdit eden şüphelilerden 8’i ifadelerinin alınması için Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edilirken şüphelilerden 5’i hakkında tutuklama 3’ü hakkında adli kontrol talep edildi.


NE OLMUŞTU?
Bebeklerin özel hastanelere nakledilerek haksız kazanç sağlanmasına ilişkin soruşturmayı yürüttüğü sırada Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Y.E. ile 30 Ağustos’ta önce telefonla sonra da makamında görüşen avukat A.A, bazı şüphelilerin tahliyelerini gerçekleştirmezse savcıya yönelik suikast yapılacağı, ailesine zarar verilebileceği tehdidinde bulunmuştu.

Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, savcının yakınlarına ve yaşadıkları yerlere ilişkin bilgilerin ne şekilde sızdırıldığına dair araştırma yapılmış, savcının odasına kayıt cihazı yerleştirilmişti.

Avukat A.A’nın irtibatı tespit edilen M.K.Z’nin, görüşme sırasında savcıyı açık şekilde ölümle tehdit etmesi kayıt altına alınmıştı. Yapılan incelemede, savcının kişisel ve ailevi bilgilerinin tehdit edilmeden önceki bir tarihte üç jandarma personeli tarafından sistemden sorgulandığı anlaşılmıştı. Soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alınmıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com