Selvi: Ebru Teğmen’in çıkışı bir meydan okumadır, kabul edilemez

Gazeteci Abdulkadir Selvi: "Askerî vesayet dönemlerini çağrıştıran korsan yemini görmezden gelemeyiz. Asker üzerinden siyaset yapmak kadar askerin siyaset yapması da yanlıştır. Genç teğmenlerin disiplinsizliklerinin TSK'ya verdiği zarar hafızalarımızdaki canlılığını korumaktadır."

KRONOS 06 Eylül 2024 GÜNDEM

İktidara yakın Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Kara Harp Okulu’nun mezuniyet töreninde genç teğmenlerin tartışma yaratan “Atatürk’ün askerleriyiz” sloganı atmasına ilişkin, “Askerî vesayet dönemlerini çağrıştıran korsan yemini görmezden gelemeyiz” dedi.

Selvi, “Asker üzerinden siyaset yapmak kadar askerin siyaset yapması da yanlıştır. Genç teğmenlerin disiplinsizliklerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne verdiği zarar hafızalarımızdaki canlılığını korumaktadır” ifadelerini kullandı.

Genç teğmenler hakkında inceleme başlatıldığını hatırlatan Selvi, “Burada önemli bir nüans var. Bu teğmenler artık öğrenci değil. Kıtaya çıkarak subay oldular. Bunlarla ilgili bir tahkikat yapılacaksa, birliklerinde göreve başladıkları zaman Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılacak” bilgisini de aktardı.

Selvi’nin yazısı özetle şöyle:

“Ebru Teğmen’e ait olduğu iddia edilen bu çıkışın yalanlanmasını bekledim. Çünkü, bu bir meydan okumadır. Bu dil bir siyasetçiye yakışır. Ama disiplinin esas olduğu Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yeni katılan genç bir teğmenin bu çıkışı yapması kabullenilemez.

Harp Okulu’ndaki mezuniyet töreninden sonra dönem birincisi Ebru Teğmen’in yaptırdığı, “Korsan yemin” askeri vesayet kaygılarını yeniden gündeme taşıdı.

Teğmenlerin yemin hadisesi kısa sürede araçsallaştırıldı. Kimi teğmenlerin bu davranışını göklere çıkardı. 28 Şubat’ta, Cumhuriyet mitingleri dönemlerinde aktif olan isimler coşkulu bir şekilde destek verdiler. “Genç subaylar rahatsız” manşeti atanlar, 27 Mayıs darbesine övgüler dizenler, 28 Şubat’ın medya ayağını oluşturanlar korsan yemin olayına güzellemeler yaptılar.

Bir kısmı korsan yemin olayına çiçekler attılar. Onların Mustafa Kemal’in kızları olduğunu savundular. Bir kısmı linç etmeye kalkıştı. Ama iki uca sapmadan korsan yemin olayını değerlendirmeliyiz.

Üç genç kızımın Harp Okullarının dönem birincisi olmasının gururunu yaşamak istiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri bizim gözbebeğimiz: başka bir vatanımız, başka bir ordumuz yok. O nedenle Üçüncü Dünya Savaşı’nın konuşulduğu, İsrail’in savaşı bölgemize yaymaya çalıştığı bir dönemde ordumuzu yıpratmamalıyız. Ama askeri vesayet dönemlerini çağrıştıran korsan yemin olayını görmezden gelemeyiz. Asker üzerinden siyaset yapmak kadar askerin siyaset yapması da yanlıştır. Genç teğmenlerin disiplinsizliklerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne verdiği zarar hafızalarımızdaki canlılığını korumaktadır.

Burada önemli bir nüans var. Bu teğmenler artık öğrenci değil. Kıtaya çıkarak subay oldular. Bunlarla ilgili bir tahkikat yapılacaksa, birliklerinde göreve başladıkları zaman Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılacak.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com