Selvi’ye göre İmamoğlu ve Yavaş’ın artıları-eksileri

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi: "Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş arasında cumhurbaşkanı adaylığı mücadelesi başlamış durumda. İmamoğlu ve Yavaş mücadelesi partiyi bölecek bir noktaya ulaşırsa Özgür Özel aradan sıyrılıp cumhurbaşkanı adayı olur mu?"

KRONOS 08 Ağustos 2024 GÜNDEM

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş

İktidara yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP’de cumhurbaşkanlığı adaylığı yarışının başladığını iddia etti. “Henüz sürecin başındayız. Ama İmamoğlu ve Yavaş, Cumhurbaşkanlığı seçimi için pozisyon almaya başladılar” diyen Selvi, “Mansur Yavaş, Olimpiyat oyunlarını izlemek üzere Paris’e giderken, uçakta gazeteci Sinan Burhan’ın, ‘Partiniz sizi aday gösterirse cumhurbaşkanı adayı olur musunuz’” sorusuna, ‘Elbette bu yükün altına girerim. Cumhurbaşkanı adayı olurum’ diye yanıt veriyor. Yerel seçimlerdeki başarı nedeniyle CHP’nin kazanma umudu arttı. CHP kimi aday gösterirse onun şansı artacak” ifadelerini kullandı.

“Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş arasında cumhurbaşkanı adaylığı mücadelesi başlamış durumda” iddiasını ortaya koyan Selvi, iki ismin artılarını, eksilerini sıraladı:

“Ekrem İmamoğlu, CHP içinde güçlü. Mansur Yavaş’ın ise kamuoyu desteği fazla. Ekrem İmamoğlu küreselcilerin adayı, Mansur Yavaş yerli ve milli unsurların adayı gibi bir profil çiziyorlar.”

KILIÇDAROĞLU HESAPLARINI GÖZDEN GEÇİRECEK

“İmamoğlu ve Yavaş mücadelesi partiyi bölecek bir noktaya ulaşırsa Özgür Özel aradan sıyrılıp cumhurbaşkanı adayı olur mu?” sorusunu yönelten Selvi, şöyle devam etti:

“Ankara kulislerinde dillendirilmeye başlayan bir formülden söz edeceğim. Ekrem İmamoğlu, parti içindeki gücünü kullanarak CHP’nin adayı olursa, Mansur Yavaş merkez sağın adayı olarak çıkabilir mi? Bu süreç sancılı ama bir o kadar da değişken. Ama kıran kırana bir mücadeleye tanık olacağımız bir gerçek. 6-9 Eylül tarihleri arasındaki tüzük kurultayında Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu güçlerini tartacaklar. Ama kadın kolları seçiminden sonra Kılıçdaroğlu’nun imza toplayıp seçimli kurultay için harekete geçmesi beklenmiyor. Çünkü kadın kollarının seçiminde Özgür Özel’in adayı Asu Kaya, Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen Aylin Nazlıaka’yı hezimete uğrattı. Kılıçdaroğlu hesaplarını yeniden gözden geçirecek demektir.

CHP’deki kavga Ekrem İmamoğlu’nun yargı sürecine paralel olarak şekillenecek. Eğer yasağının onanması gibi bir tehlike sezerse İmamoğlu, CHP’nin başına geçmek için harekete geçer. Yoksa parti içindeki gücünü koruyarak 2028’de cumhurbaşkanı adaylığını garantiye almaya çalışır. Paris Olimpiyatları yakında bitecek ama CHP Olimpiyatları henüz başlamadı. Bakalım sırıklı atlamada kim önde olacak, gülle atmada birinciliği kim kapacak?

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com