Selvi “emir verildi” dedi: Türkiye, Suriye’deki ÖSO mensuplarını vuracak

Hürriyet yazarı Abdulkdir Selvi isim vermeden ÖSO'ya işaret etti: "Suriye’deki tüm askeri birliklerimize ‘Bayrağa dokunanı vur’ emri verildi. Bayrağa el uzatanın eli kırılacak. Bayrağımızı indirmeye çalışanlar vurulacak."

KRONOS 03 Temmuz 2024 GÜNDEM

Suriye Milli Ordusu'na (SMO) bağlı askerler. Foto: AFP

Türkiye’nin örtülü ödenek üzerinden maaş verdiği ve silah yardımı yaptığı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Ankara-Şam yakınlaşmasından rahatsız. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Esad’ın görüşebileceği yönündeki iddiaların çıkması üzerine beka sorunu yaşayan ÖSO mensupları, Suriye’nin kuzeyinde olaylara neden oldu. ÖSO mensupları, PTT binasındaki Türk bayraklarına ve Türkiye’den gelen TIR’lara saldırdı.

İktidara yakın Hürriyet gazetesi yazarı Suriye’nin kuzeyinde TSK kontrolündeki bölgelerde Türk bayrağına yönelik saldırılarda “vur” emri verildiğini yazdı.

Selvi, “Suriye’deki tüm askeri birliklerimize ‘Bayrağa dokunanı vur’ emri verildi. Bayrağa el uzatanın eli kırılacak. Bayrağımızı indirmeye çalışanlar vurulacak” dedi. Selvi isim vermeden ÖSO mensuplarının olası saldırı durumunda TSK askerleri tarafından vurulacağını söyledi.

‘VUR EMRİ VERİLDİ’

Selvi’nin yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Burada açıklıyorum. Bayrağımıza yapılan saldırıdan sonra Suriye’deki tüm birliklerimize bayrağımıza bir saldırı olduğu zaman ‘vur’ emri verildi. Bayrak bizim sembolümüzdür. Bağımsızlığımızın simgesidir. O bayrak altında sadece Türk milleti değil, bayrağımızın dalgalandığı her coğrafyadaki insanlar huzur ve güven içinde yaşar. Bu millet can verir, bayrağını vermez. Tekrar altını çizerek söylüyorum bayrağımıza yönelik saldırıdan sonra Suriye’deki tüm askeri birliklerimize ‘Bayrağa dokunanı vur’ emri verildi. Bayrağa el uzatanın eli kırılacak. Bayrağımızı indirmeye çalışanlar vurulacak.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com