Selvi: Esad tehlikeyi görmeli, yarın çok geç olabilir

Gazeteci Abdulkadir Selvi: "Cumhurbaşkanı Reisi’yi koruyamayan İran, Esed’i mi koruyacak? Esed, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzattığı eli geri çevirmezse hem ülkesini hem kendi şahsını korur. Sırtını dayadığı İran’ın bir faydasını göremeyeceği gibi Esed açısından yarın çok geç olabilir"

KRONOS 30 Eylül 2024 GÜNDEM

İktidara yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Hizbullah lideri Nasrallah’ı öldüren İsrail’in Lübnan’a kara harekatı başlatacağını, bir sonraki hedefinin de Suriye olacağını iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşme çağrılarına yanıt vermeyen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için “Tehlikeyi görmeli” diyen Selvi, “İran ne Hamas’ı ne Hizbullah’ı korudu. Ne İsmail Haniye’ye suikastı önledi ne Hasan Nasrallah’ı koruyabildi. Nasrallah suikastından sonra İran’ın dini lideri Ali Hamaney, güvenli yere alındı. Cumhurbaşkanı Reisi’yi koruyamayan İran, Esed’i mi koruyacak? Esed, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzattığı eli geri çevirmezse hem ülkesini hem kendi şahsını korur. Sırtını dayadığı İran’ın bir faydasını göremeyeceği gibi Esed açısından yarın çok geç olabilir” ifadelerini kullandı.

Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Peki İsrail, aynı gerekçelerle Suriye’ye saldırmaz mı? Suriye devletine savaş açtım demez. Lübnan devletine savaş açtım diyor mu? Hizbullah’ı ve İran’a yakın grupları vuruyorum der. Zaten zaman zaman Suriye’yi vuruyor. Suriye içindeki Hizbullah ve İran’a yakın grupları vurduğunu söylüyor. Rusların deniz üssünün bulunduğu Tartus’u dahi vurdu. İsrail, Suriye’yi vurduğu zaman Rusya, hava savunma sistemlerini kapatıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Gazze’de durdurulmazsa savaş bölgeye yayılır diye uyarıda bulunmuştu. Ama zaten ABD ile İsrail’in ortak projesi savaşı bölgeye yaymaktı. Gazze’den sonra Lübnan’a sıçrayan savaş, birkaç ay içinde Suriye’yi de içine alır mı?

‘ESED TEHLİKEYİ GÖRMELİ’

Beşar Esed’in bunu görmesi gerekiyor. Savaş kapısını çaldı. Bu süreçte tek kurtuluşu Türkiye’nin uzattığı eli tutmak. Yoksa çok güvendiği İran da onu koruyamaz.

Çünkü İran ne Hamas’ı ne Hizbullah’ı korudu. Ne İsmail Haniye’ye suikastı önledi ne Hasan Nasrallah’ı koruyabildi. Nasrallah suikastından sonra İran’ın dini lideri Ali Hamaney, güvenli yere alındı. Cumhurbaşkanı Reisi’yi koruyamayan İran, Esed’i mi koruyacak?

Esed, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzattığı eli geri çevirmezse hem ülkesini hem kendi şahsını korur. Sırtını dayadığı İran’ın bir faydasını göremeyeceği gibi Esed açısından yarın çok geç olabilir.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com