Selvi: İmamoğlu’nun merkezinde yer aldığı üç koltuk için hesap yapılıyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi: "Ekrem İmamoğlu’nun durumuna göre siyasi geleceğini tayin etmeye çalışanlar var. Ekrem İmamoğlu’nun merkezinde yer aldığı üç koltuk için hesap yapılıyor."

KRONOS 14 Ağustos 2024 GÜNDEM

İktidara yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP içerisinde Ekrem İmamoğlu kanadında siyasi bir telaş olduğunu iddia etti. Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasağı istenen davada henüz bir karar verilmediğini, buna rağmen yine de bir telaş yaşandığını belirten Selvi, “Ekrem İmamoğlu’nun merkezinde yer aldığı üç koltuk için hesap yapılıyor” dedi.

Selvi, “Kiminin hesabı İmamoğlu’ndan boşalacak koltuğa oturmak, kiminin hesabı ise İmamoğlu’nun oturacağı koltuğa göre kendisine siyasi ikbal hazırlamak. Kimi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı hesabı yapıyor. Kimi cumhurbaşkanı adaylığını kolluyor. Kimi ise CHP Genel Başkanlığı için pozisyon belirlemeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Bugünkü yazısında, “Mahkeme, İmamoğlu’nun davasıyla ilgili açıklamasında bir karar verilmediğini beyan ediyor. Buna rağmen CHP kanadında bu telaş neden?” sorusunu yönelten Selvi, “Ekrem İmamoğlu’nun durumuna göre siyasi geleceğini tayin etmeye çalışanlar var. Ekrem İmamoğlu’nun merkezinde yer aldığı üç koltuk için hesap yapılıyor. Kiminin hesabı İmamoğlu’ndan boşalacak koltuğa oturmak, kiminin hesabı ise İmamoğlu’nun oturacağı koltuğa göre kendisine siyasi ikbal hazırlamak. Kimi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı hesabı yapıyor. Kimi cumhurbaşkanı adaylığını kolluyor. Kimi ise CHP Genel Başkanlığı için pozisyon belirlemeye çalışıyor” dedi.

İYİ-KÖTÜ SENARYOLAR

İyi senaryodan bahseden Selvi, “CHP içinde bir grup, ‘Ekrem İmamoğlu siyasi yasaklı olacak. Bunun önlemenin tek yolu ise mahkeme kararı çıkmadan önce CHP Genel Başkanı olsun. Hiçbir mahkeme CHP Genel Başkanı’na siyasi yasak getiremez. Böylece İmamoğlu önce CHP Genel Başkanı sonra cumhurbaşkanı adayı olur’ diyor” ifadelerini kullandı.

Selvi’nin iddiasına göre ise kötü senaryo şöyle:

“Ekrem İmamoğlu’nun 2028 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olmasını önlemek için mahkemeden ‘zaman ayarlı’ siyasi yasak kararı çıkacak. Böylece Ekrem İmamoğlu hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu bırakmak zorunda kalacak hem de cumhurbaşkanı adayı olamayacak.”

‘MANSUR YAVAŞ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ’

Mansur Yavaş cephesindeki gelişmelere de dikkat çeken Selvi, şunları söyledi:

“Mansur Yavaş, kendini Ekrem İmamoğlu’ndan ayrıştırıyor. Özgür Özel, Paris Olimpiyatları’na giderken, “Sağıma Mansur Yavaş’ı, soluma Ekrem İmamoğlu’nu alıp birlikte fotoğraf vereceğiz” demişti. Voleybol maçı sırasında üçü birlikteydi. Ama Mansur Yavaş’ın, maçtan sonra hızlıca salonu terk ettiği yazıldı. Paris’te tek başına gezmeyi tercih ettiği söylendi. İmamoğlu ile birlikte fotoğraf vermemeye çalıştı. Ama asıl ayrışma o değildi.

Mansur Yavaş tam bir sakin güç. Mansur Yavaş hızla kendisini Ekrem İmamoğlu’ndan ayrıştırıyor. Kimse Mansur Yavaş’ı hafife almaya kalkışmasın. Anketlerde Ekrem İmamoğlu’nun önünde çıkıyor. Ekrem İmamoğlu küreselci, Mansur Yavaş ise yerli ve milli ile propaganda yapılıyor. Mansur Yavaş bitti demeden bu yarış bitmez…”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com