Selvi: Kavala’nın mücadelesinin bagajını yüklenecek değilim ama terör örgütü mü kurmuş?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi: Osman Kavala’nın mücadelesinin bagajını yüklenecek değilim. Hayatımda bir kez karşılaşmadığım birisidir. Eğer Osman Kavala silahlı bir terör örgütü kurduysa ve bundan haberimiz yoksa açıklarlarsa iyi olur."

KRONOS 19 Haziran 2024 GÜNDEM

Yerel seçim sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel görüşmesinde verilen “siyasette yumuşama” mesajıyla beraber Gezi tutuklusu iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması yönünde peş peşe yazı kaleme alan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “Osman Kavala’nın mücadelesinin bagajını yüklenecek değilim. Hayatımda bir kez karşılaşmadığım birisidir. Osman Kavala’yı, elinde 40 insanımızın kanı olan Öcalan’dan daha tehlikeli görmek nasıl bir zihnniyettir? Eğer Osman Kavala silahlı bir terör örgütü kurduysa ve bundan haberimiz yoksa açıklarlarsa iyi olur. Kavala terör örgütüyle mücadele etmek en büyük görevimiz olur” dedi.

Türkiye’nin Osman Kavala için temmuz ayında Avrupa Konseyi’ne savunma vereceğini hatırlatan Selvi, “AİHM ve Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamadığımız için AB Konseyi üyeliğimizin askıya alınması tartışılıyor. Bu ağır bir yaptırım olur. Türkiye’nin AB Konseyi üyeliği 12 Eylül darbesi döneminde askıya alınmıştı. Türkiye bunu hak ediyor mu? 12 Eylül ikliminde mi yaşıyoruz?” sorularını yöneltti.

Selvi’nin yazısı şöyle:

“AKPM Denetim Komisyonu Türkiye Eş-Raportörü Stefan Schennach, AB süreciyle ilgili çalışmaları yürüten isimlerle görüşmeler yapıyor. Kimi Türkiye’deki normalleşme sürecinin siyasi iklimi değiştirmeye başladığını anlatıyor, bunun yargıda devam eden davalara da olumlu yansıyacağını söylüyor. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi raportörüne hazırlayacağı raporda, bu sürece olumlu katkı yapmasını öneriyor.

Ama Schennach ile görüşmelerde tam aksi yönde hareket edenler de çıkıyor.

AKPM Denetim Komisyonu Türkiye Eş-Raportörü Stefan Schennach, Osman Kavala’nın durumunu soruyor; Kavala’nın avukatlarının başvurusu üzerine Adalet Bakanlığı, ‘Kanun Yararına Bozma’ talebini incelemeye aldı.

‘BU ADAM ÖCALAN’DAN DAHA TEHLİKELİ?’

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi raportörüyla görüşen yetkilinin bu süreci anlatması yeterli. En azından raportör yeni bir sürecin başladığını rapor edebilir. Tabii sonuçta kararı Türk mahkemeleri verecek. Ama yetkili, “Osman Kavala’yla neden bu kadar ilgileniyorsunuz?” diye tepki gösteriyor. Yetinmiyor, “Bu adam Öcalan’dan daha tehlikeli” diyor.

Osman Kavala’nın mücadelesinin bagajını yüklenecek değilim. Hayatımda bir kez karşılaşmadığım birisidir. Beni ilgilendiren Türkiye…

Bakın temmuz ayında Avrupa Konseyi’ne savunma vereceğiz. AİHM ve Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamadığımız için AB Konseyi üyeliğimizin askıya alınması tartışılıyor. Bu ağır bir yaptırım olur. Türkiye’nin AB Konseyi üyeliği 12 Eylül darbesi döneminde askıya alınmıştı. Türkiye bunu hak ediyor mu? 12 Eylül ikliminde mi yaşıyoruz?


 

‘TERÖR ÖRGÜTÜ MÜ KURMUŞ?

Bizi AB sürecinde temsil edenlerin bazı kafa yapılarını ortaya koymak açısından önemli gördüğüm için paylaşıyorum.

1- Osman Kavala’yı, elinde 40 insanımızın kanı olan Öcalan’dan daha tehlikeli görmek nasıl bir zihnniyettir?

2- Hayatı sivil toplum kuruluşlarındaki mücadele ile geçen; teröre, silaha, şiddete karşı olan ve eline oyuncak tabanca bile almayan Osman Kavala’yı PKK terör örgütü liderinden daha tehlikeli görmek nasıl bir duygudur?

3- Osman Kavala’ya karşı olabilirsiniz ama Batılıların kafasında sivil toplum temsilcisi bir Kavala imajı var. Siz Kavala’yı kötü göstermek isterken askerimizi, polisimizi, sivil vatandaşlarımızı, kundaktaki bebeği katleden Öcalan’ı daha az tehlikeli göstermek hangi aklın ürünüdür?

4- Öcalan devletimizi bölmek için terör örgütü kuran, bugün sadece Türkiye’de değil Irak ve Suriye başta olmak üzere bölgemizde en büyük baş belamız olan PKK, KCK, YPG, PYD ve PJAK terör örgütlerinin lideri. ABD başta olmak üzere birçok uluslararası güçle işbirliği yapan bu terörist örgüt, Türkiye’yi bölme ve parçalama hedefinden vazgeçmiş değil. Tam aksine sınırlarımızda bir teröristan kurmak için faaliyetlerini artırmış durumda. Şimdi Osman Kavala bu terör örgütünün lideri Öcalan’dan daha mı tehlikeli?

Bu kafa yapısı Kavala’yı büyük bir tehdit olarak gösterirken, Öcalan’ı ve PKK’yı daha az bir tehdit olarak gösterdiğinin farkında değil mi?

5- Eğer Osman Kavala silahlı bir terör örgütü kurduysa ve bundan haberimiz yoksa açıklarlarsa iyi olur. Kavala terör örgütüyle mücadele etmek en büyük görevimiz olur.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com