Selvi: Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu, Özgür Özel’i devirecekler mi?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi: "Bu kez de Özgür Özel’e karşı Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu ittifakı kuruluyor. Edindiğim bilgilere göre Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu önümüzdeki günlerde görüşecekler. Peki, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, Özgür Özel'i devirecekler mi?"

KRONOS 20 Haziran 2024 GÜNDEM

Kemal Kılıçdaroğlu & Ekrem İmamoğlu

Yerel seçimden birinci parti çıkan CHP’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşen ve siyasette yumuşama mesajları veren genel başkan Özgür Özel’e karşı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çevresinin rahatsızlık duyduğu iddia ediliyor. Bu iddialar kapsamında Ekrem İmamoğlu ile eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın zamanda bir araya geleceği konuşuluyor. İktidara yakın Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “Bu kez de Özgür Özel’e karşı Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu ittifakı kuruluyor. Edindiğim bilgilere göre Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu önümüzdeki günlerde görüşecekler” dedi ve “Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, Özgür Özel’i devirecekler mi?” sorusunu yöneltti.

Kılıçdaroğlu’nun Ekrem İmamoğlu’na kırgın olduğunu anımsatan Selvi, “Hatta telefonlarına bile çıkmıyordu. Kılıçdaroğlu, ‘Sırtımda hançerlerle dolaştım’ demişti. Sırtındaki en büyük hançer olarak İmamoğlu’nu görüyordu. Ama partide dengeler değişince roller de değişiyor. Cumhuriyet’ten Barış Terkoğlu’nun aktardığına göre, CHP’de aktif görevi olan bir isim Kılıçdaroğlu’na giderek Ekrem İmamoğlu ile görüşmesi ve eylül ayındaki tüzük kurultayının seçimli kurultaya çevrilerek Özgür Özel’in karşısına Ekrem İmamoğlu’nun çıkarılması önerisini götürmüş. Bir değil iki isimden söz ediliyor. Ama haber doğru. Kılıçdaroğlu yakın çevresine Ekrem İmamoğlu ile görüşmesi konusunda ne düşündüklerini sormuş. Kılıçdaroğlu’nun ekibi olumlu yönde görüş bildirmiş. Kılıçdaroğlu henüz net bir açıklama yapmadı ama İmamoğlu ile önümüzdeki günlerde bir araya gelmeleri bekleniyor. Kılıçdaroğlu ayrıca bir yayına çıkmayı planlıyormuş. Orada daha net mesajlar vereceği söyleniyor” ifadelerini kullandı.


 

ÖZEL İLE İMAMOĞLU ARASINDAKİ ÜÇ SORUN

Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu arasında üç sorundan söz edildiğine dikkat çeken Selvi, bunları “1- Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi. 2- Özgür Özel’in cumhurbaşkanı adaylığı konusunda net bir tutum takınmaması. 3- CHP’nin yönetiminde İmamoğlu ile Özgür Özel ekibi arasında yaşanan krizler” şeklinde sıraladı.

“Peki İmamoğlu aday olursa Özgür Özel’i devirir mi?” sorusunu da yönelten Selvi, “Elindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğu ona kurultayı kazandırabilir. Ayrıca Kılıçdaroğlu ile ittifak yapması durumunda ezici bir çoğunlukla kazanabilir. Ama hem Kılıçdaroğlu’nun tavrı net değil hem de İmamoğlu adaylık konusunda karar vermiş değil” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com