Selvi: Kritik görüşme Cumhur İttifakı’nın geleceğini belirleyecek

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi: "Yaşanan bu tartışmalardan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli bugün bir araya gelecekler. Bu görüşme Cumhur İttifakı’nın geleceği açısından önemli görüşmelerden biri diyebiliriz."

KRONOS 26 Haziran 2024 GÜNDEM

Ankara’da sokak ortasında öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastına ilişkin dava 1 Temmuz’da başlıyor. MHP’li isimlerin adının karıştığı cinayete ilişkin, kritik dava öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli görüşecek. İktidara yakın Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugün yapılacak görüşme için “Cumhur İttifakı’nın geleceği açısından önemli” yorumunu yaptı.

Sinan Ateş Davasına günler kala Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin bugün görüşmesi bekleniyor. Yandaş yazar Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli’nin bugün yapacağı görüşmenin “Cumhur İttifakı’nın geleceği açısından önemli” olduğunu belirtti.

Selvi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın normalleşme sürecini devam ettirmek istediğini görüyorum” dedi ve şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Madrid yolundayken yapılan bu açıklama üzerine AK Parti kadrolarına, “Cumhur İttifakının arkasında dimdik durduğumuzu gösteren açıklamalar yapın” talimatını verdi. Önce Ömer Çelik ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın güçlü bir şekilde yoluna devam edeceği yönünde açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerden sonra yumuşama sürecini başlattı ama hiçbir zaman başka bir ittifak arayışı içinde olmadı. Hele hele Cumhur İttifakı’nı bozmak gibi bir düşüncesi yoktu. Önceki gün yapılan MYK toplantısında da “Cumhur İttifakı yoluna devam edecektir” diye bu gerçeğin altını çiziyor.

‘Yaşanan bu tartışmalardan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli bugün bir araya gelecekler. Bu görüşme Cumhur İttifakı’nın geleceği açısından önemli görüşmelerden biri diyebiliriz.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com