Selvi: Kurultayda Mansur Yavaş’a kumpas kurulmuş, fitneci kim?

Gazeteci Abdulkadir Selvi: "Kurultay’da Ekrem İmamoğlu üç gün önceden hazırlanmış. Prompter kullanmış. Mansur Yavaş’a ise son 1 saatte haber verilmiş. Mansur Yavaş fitne ateşi dedi ama işin özü Mansur Yavaş’a bir kumpas kurulmuş. Şimdi geliyor on puanlık uzmanlık sorusu, fitneci kim?"

KRONOS 09 Eylül 2024 GÜNDEM

CHP içerisinde cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına yazılarında bolca yer veren iktidara yakın Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP kurultayında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a bir tezgâh hazırlandığını iddia etti.

Selvi, “Kurultay’da iki cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a söz verilmiş. Ekrem İmamoğlu üç gün önceden hazırlanmış. Prompter kullanmış. Bir tek video hazırlatmadığı kalmış. Mansur Yavaş’a ise son 1 saatte haber verilmiş. Mansur Yavaş fitne ateşi dedi ama işin özü Mansur Yavaş’a bir kumpas kurulmuş. Şimdi geliyor on puanlık uzmanlık sorusu, fitneci kim?” dedi.

Selvi’nin yazısı şöyle:

“CHP’nin yumuşak karnı cumhurbaşkanı adaylığı oldu. Ekrem İmamoğlu mu olacak Mansur Yavaş mı yoksa Özgür Özel aradan sıyrılacak mı? Bütün mesele bu.

Kurultayda bu konuda Mansur Yavaş’a bir tezgâh hazırlandığı ortaya çıktı.

İmamoğlu 1 saati aşkın bir konuşma yaptı. Prompter de kullandığı konuşmasında ülke sorunlarına değindi.

Bu konuyla ilgili ilk söyleyeceğimi sona sakladım.

‘ÖNCEDEN HAZIRLANAN BİR PLAN’

Ekrem İmamoğlu’nun bol bol alkışlanan konuşmasından sonra Mansur Yavaş kürsüye davet edildi. Mansur Yavaş sözlerine ”Polemik çıkarmak istemiyorum ama Ekrem Başkanımın güzel konuşması gibi bir konuşma yapmak isterdim, Türkiye’nin tüm sorunlarına değinen ve fikirlerimi de açıklamak isterdim ama maalesef bir saat önce bana telefon açılıp siz de konuşun dendi” dedi.

Yavaş’ın bu çıkışı ile önceden hazırlanan bir plan olduğu ortaya çıktı. Yavaş, ”Bir kasıt aramıyorum ama kurumsal bir partide eğer iki belediye başkanı konuşturuluyorsa şöyle bir sorun vardır. Aylardır yapılan fitne ateşine odun atmış oluyoruz” diye sitem etti.

Şimdi gelelim benim söyleyeceğime.

Kurultay’da iki cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a söz verilmiş. Ekrem İmamoğlu üç gün önceden hazırlanmış. Prompter kullanmış. Bir tek video hazırlatmadığı kalmış. Mansur Yavaş’a ise son 1 saatte haber verilmiş.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı kim olsun diye bir plan hazırlanmış.

İmamoğlu dillere destan bir konuşma yapacak, Mansur Yavaş ise çok yetersiz kalacak. Böylece CHP’lilere ikisi arasındaki farkı kıyaslayın; Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı olursa kazanırız, Mansur Yavaş bu işi kıvıramaz diye mesaj verilmiş olacak.

Mansur Yavaş fitne ateşi dedi ama işin özü Mansur Yavaş’a bir kumpas kurulmuş.

Şimdi geliyor on puanlık uzmanlık sorusu, fitneci kim?”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com