‘Peki İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığını garantiye aldı mı?’

Abdülkadir Selvi: 'İmamoğlu, Özgür Özel’le değil, Kılıçdaroğlu ile ittifak yapsa Özgür Özel’i devirebilirdi. Ama Özgür Özel’le devam etmeyi tercih etti. Kılıçdaroğlu’nun da yeniden CHP Genel Başkanı olma iddiasından vazgeçtiği söyleniyor.'

KRONOS 09 Ağustos 2024 GÜNDEM

İktidara yakın Hürriyet yazarı Aldülkadir Selvi, yerel seçim sonrasında sık sık gündeme getirdiği Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özgür Özel’e karşı güçbirliği yaptığı iddiasından geri adım attı.

İmamoğlu ile Özgür Özel arasındaki diyalogun yeniden sağlandığını savunan ve ‘Peki İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığını garantiye aldı mı?’ dye soran Selvi, ‘O konuda bilgim yok ama siyasette almadan verilmez. İmamoğlu, Özgür Özel’le değil, Kılıçdaroğlu ile ittifak yapsa Özgür Özel’i devirebilirdi. Ama Özgür Özel’le devam etmeyi tercih etti. Elbette ki bunun bir karşılığı vardır.’ ifadelerini kullandı.

Abdülkadir Selvi şunları yazdı.

CHP’de parti içi dinamikler her zaman hareketli olur. Ama söz konusu Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel olunca, “devlerin savaşı” gibi bir durum söz konusuydu. “Devlerin aşkı” kadar “devlerin savaşı” da tehlikeli olur.

Ancak köprülerin altından çok sular aktı. Yeni dengeler ortaya çıktı.

İMAMOĞLU- ÖZGÜR ÖZEL İTTİFAKI

Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel arasındaki diyalog yeniden sağlandı. Aradaki kırgınlıklar giderildi. Birlikte yol yürümeye devam etme kararı alındı. Bu açıdan Paris Olimpiyatları en çok Özgür Özel’e yaradı diyebiliriz. Özgür Özel, olimpiyatlardan madalya ile dönen sporcular kadar mutlu. Olimpiyatlar nedeniyle 5 gününü Paris’te geçirdi. Bu süre zarfında Ekrem İmamoğlu ile ilişkilerini yoluna koydu.

O nedenle Özgür Özel açısından Tüzük Kurultayı’nda bir tehlike kalmadı. Ekrem İmamoğlu seçimli kurultay için imza toplanması işine girmeyecek.

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI GARANTİ Mİ?

Peki İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığını garantiye aldı mı? O konuda bilgim yok ama siyasette almadan verilmez. Burada eli güçlü olan Ekrem İmamoğlu’ydu. Özgür Özel’le değil, Kılıçdaroğlu ile ittifak yapsa Özgür Özel’i devirebilirdi. Ama Kılıçdaroğlu’nu devirmek için ittifak kurduğu Özgür Özel’le devam etmeyi tercih etti. Elbette ki bunun bir karşılığı vardır.

KILIÇDAROĞLU KULİSİ

Şimdi geldik bomba kulise.

Kılıçdaroğlu’nun yeniden CHP Genel Başkanı olma iddiasından vazgeçtiği söyleniyor. O nedenle Tüzük Kurultayı’nın seçimli kurultaya dönüşmesi için imza toplamayacağı ifade ediliyor.

Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanıyken kurultayı kaybetti. CHP Genel Başkanı olmadan gireceği bir kurultayı ise kazanma imkanının olmadığını görmüş olmalı ki, genel başkanlık rüyasına veda etti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com