Selvi’nin gündemi yine CHP: Operasyon çekiliyor, arkasında iki isim var

Gazeteci Abdulkadir Selvi: "CHP’de Özgür Özel’e operasyon çekiliyor. Operasyonun arkasında Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu var."

KRONOS 03 Ekim 2024 GÜNDEM

İktidara yakın Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın Türkevi’nin açılışı için Türk bürokrat ve iş insanlarından rüşvet aldığı iddialarına “Türkiye rüşvet verecek bir ülke değildir” yanıtını vermesi ve Meclis açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta alkışlaması nedeniyle eleştirilerin hedefine oturan CHP lideri Özgür Özel’e operasyon çekildiğini iddia etti.

Selvi, “CHP’de Özgür Özel’e operasyon çekiliyor. Operasyonun arkasında Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu var” iddiasında bulundu.

Abdulkadir Selvi’nin yazısı şöyle:

“Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal toplantısı için bulunduğu ABD’de, “Türkevi”ni ziyaret etti. Yakasında TBMM rozeti taşıyan, Atatürk’ün partisi CHP’nin Genel Başkanı olan birisinin Türkevi’ni ziyaret etmesinden daha doğal ne olabilir ki? Yunan ya da Rumevini mi ziyaret edecekti?

Özgür Özel zaten Genel Başkan seçildiği gün çizgisini çok net bir şekilde ortaya koydu. Yurtdışında “Türkiye Partisi” olarak hareket edeceklerini söyledi.

‘CHP’Yİ DIŞ POLİTİKADA MİLLİ ÇİZGİYE ÇEKMEK DEĞİL’

Bu CHP’yi Atatürk’ün, İnönü’nün, Ecevit’in, Baykal’ın olduğu dönemdeki gibi ulusal sorunlarda, dış politikada milli çizgiye çekmek demek.

Özgür Özel, Türkevi’nin yapımıyla ilgili birtakım usulsüzlükler yapıldığı iddialarının sorulması üzerine ülkesini savundu. “Türkiye rüşvet verecek bir ülke değildir” dedi. Ne deseydi? Türkevi’nin önünde Türkiye’yi rüşvet vermekle mi suçlasaydı?

12 Eylül’den sonra Demirel’i yurtdışına davet ediyorlardı. “Ülkemi dışarıda şikâyet mi edeceğim” diyerek gitmiyordu. Devlet adamlığı budur. Özgür Özel’in tavrı doğrudur.

Ayrıca usulsüzlük iddiaları da doğru değil. Baştan aşağıya bir operasyon. Hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’de İsrail’i hedef alan konuşmasından sonra servis edildi. Kim servis etti? Yahudi lobisi ile işbirliği içinde olan ABD’deki firari FETÖ’cü gazeteciler.

Yahudi lobisi ile FETÖ terör örgütü Türkiye’ye karşı bir kumpas kuruyor. CHP Genel Başkanı ise ülkesini savunuyor. Bundan daha doğal bir şey olabilir mi?

Ama ne oldu? Ekrem İmamoğlu’na yakın bir TV kanalında bunu program konusu yaptılar. Türkevi’nin İhsan Sabri Çağlayangil zamanında alındığını bilen tecrübeli gazeteciler dahi, Türken Vakfı’nın binası gibi yorum yaparak Özgür Özel’i linç ettiler.

Kemal Kılıçdaroğlu ise bu fırsatı kaçırır mı? Sosyal medyada çok ağır saldırılarda bulundu. Kemal Bey, ABD’ye gidince siz de Türkevi’ni ziyaret etseydiniz. Türkevi’nden niye rahatsız oluyorsunuz? Benzinlikteki hamburgercide FETÖ’cülerle buluşacağınıza Türkevi’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi temsilcilerini ziyaret etseydiniz ya.

‘ÖZEL, HDP İLE AYNI SAYTA GÖRÜNMEMEK İÇİN BU YAPTI’

5 yıl aradan sonra Meclis’in açılışında CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan salona girince ayağa kalktı. Açılıştan önce milletvekillerine gönderilen mesajda ayağa kalkılacağı ama alkışlanmayacağı bildirildi. CHP yönetiminin, HDP’nin peşine katıldığı görüntüsü vermemek için bu tercihi yaptığı söyleniyor. Terörist cenazelerinde esas duruşa geçen HDP, Cumhurbaşkanı’na karşı ayağa kalkmıyor.

Zaten Kılıçdaroğlu döneminde Irak-Suriye ve Libya tezkeresi başta olmak üzere HDP’nin peşine takılmış bir CHP vardı. Özgür Özel, HDP ile aynı safta görünmemek için bu tercihi yapmış gözüküyor. Vay sen misin bunu yapan? Kılıçdaroğlu hemen saldırıya geçti.

CHP doğru olanı yaptı. Millet iradesinin temsilcisinin karşısında ayağa kalktı. Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliğinin sembolü olan Cumhurbaşkanlığı makamına duyduğu saygının gereğini yaptı.

Ama bunu 15 Temmuz FETÖ darbesine bile “kontrollü darbe” diyen Kılıçdaroğlu anlamaz.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com