Selvi: Özgür Özel’in koltuğu giderek tehlikeye giriyor

Gazeteci Abdulkadir Selvi: "CHP’de Özgür Özel’in liderliğine yönelik tepkiler büyüyor. Özgür Özel’in koltuğu giderek tehlikeye giriyor. Özgür Özel’e karşı Kılıçdaroğlu çok sert bir muhalefet yürütüyor. Ama Özgür Özel’in kaderini Ekrem İmamoğlu belirleyecek."

KRONOS 08 Ekim 2024 GÜNDEM

İktidara yakın Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP lideri Özgür Özel’in Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ile ilişkisi olduğu iddialarının kirli ve karanlık bir operasyon olduğunu belirttiği yazısında, “Ahlaksız operasyon ters tepti. Ancak bu geri adım atacakları anlamına gelmiyor. Çünkü CHP’deki kavga çok büyük” dedi.

Özgür Özel’in koltuğunun giderek tehlikeye girdiğini savunan Selvi, “Özgür Özel’e karşı Kılıçdaroğlu çok sert bir muhalefet yürütüyor. Ama Özgür Özel’in kaderini Ekrem İmamoğlu belirleyecek” ifadelerini kullandı.

Selvi’nin yazısından bir bölüm şöyle:

“CHP’de bu tür kumpaslarla sonuç alındı. Deniz Baykal kaset operasyonuyla tasfiye edilip yerine Kemal Kılıçdaroğlu getirildi. Muharrem İnce cumhurbaşkanı adaylığından çekilmek durumunda bırakıldı.

Aynı kirli silahı bu kez Özgür Özel için kullanıyorlar. Bu kez sonuç alamadılar. Hatta Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın kanser tedavisi gördüğü bir sırada maruz kaldığı ahlaksız operasyon ters tepti. Ancak bu geri adım atacakları anlamına gelmiyor. Çünkü CHP’deki kavga çok büyük.

Kavganın temelinde iki “C” yer alıyor. Cumhurbaşkanı adaylığı ve CHP Genel Başkanlığı gibi hiçbir faninin elinin tersiyle itemeyeceği iki önemli koltuk var. Siyasi rekabet doğaldır ancak tehlikeli olan kumpas, kaset, kirli haberler gibi yöntemlerin kullanılmasıdır. Bu yöntem FETÖ yöntemidir. Bu yöntem mafya yöntemidir. Bu yöntem en çok istihbarat servislerinin kullandığı bir yöntemdir. Bu yöntem maalesef ki en çok CHP için kullanıldı.

‘İPLER EKREM İMAMOĞLU’NUN ELİNDE’

Tüm bu şerhleri düştükten sonra şunu söylemek istiyorum.

CHP’de Özgür Özel’in liderliğine yönelik tepkiler büyüyor. Özgür Özel’in koltuğu giderek tehlikeye giriyor.

Özgür Özel’e karşı Kılıçdaroğlu çok sert bir muhalefet yürütüyor. Ama Özgür Özel’in kaderini Ekrem İmamoğlu belirleyecek. Çünkü Özgür Özel’i Ekrem İmamoğlu seçtirdi. Ayrıca şu anda CHP’ye Ekrem İmamoğlu hâkim. Hem delege bazında hem de genel merkez yönetiminde ipler Ekrem İmamoğlu’nun elinde.

Eğer Ekrem İmamoğlu olağanüstü kurultay için harekete geçerse Özgür Özel için sonun başlangıcı demektir.

Kılıçdaroğlu’na karşı Özgür Özel’i çıkaran Ekrem İmamoğlu bu kez de ikinci bir ismi CHP genel başkanı yapar mı? Yeni bir Özgür Özel ismine sıcak bakılmıyor. Ekrem İmamoğlu karar verirse bu kez kendisinin aday olacağı söyleniyor. İmamoğlu’nun böyle bir gücü var mı? Var. Hatta çevresinden bir grup, CHP genel başkanı olduğu takdirde siyasi yasak kararının çıkamayacağını savunuyor. CHP genel başkanını siyasi yasaklı hale getirmeye cesaret edemezler tezini işliyor. Şimdiden Ekrem İmamoğlu’nun yerine kim İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı olacak kavgası başlamış bile.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com