Selvi, Meclis’teki saldırıdan muhalefeti sorumlu tuttu: Ortak strateji belirlediler

Abdülkadir Selvi: Can Atalay’ın çıkması için bula bula terörist sevici, devlet düşmanı Ahmet Şık’ı mı buldunuz?

KRONOS 19 Ağustos 2024 GÜNDEM

İktidara yakın Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararına rağmen tutuklu bulunan ve milletvekilliği düşürülen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için Meclis’te düzenlenen olağanüstü oturumda AKP’li Alpay Özalan’ın TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’a kürsüde yaptığı konuşma sırasında saldırmasından muhalefeti sorumlu tuttu.

AKP Grup Başkanvekili Abdullah Güler’in oturumun başlamasından önce yaptığı konuşmanın ardından CHP, TİP ve DEM Parti’nin görüşme yaptığını yazan Selvi, “Ortak bir strateji belirlediler. Konuşmacı olarak Ahmet Şık’ın seçilmesinden görüşmelerin sabote edileceği belliydi. O da kürsüye çıktı, hakaret etti. AK Parti milletvekillerine ‘terörist’ dedi” diye yazdı.

“Can Atalay’ın çıkması için bula bula terörist sevici, devlet düşmanı Ahmet Şık’ı mı buldunuz?” diyen Selvi, “Atalay’ın cezaevinden çıkmasını isteyen muhalefet böyle hareket etmez. Can Atalay, Osman Kavala tahliye olursa elimizde istismar edecek konu kalmaz diye mi düşünüyorlar acaba?” ifadelerini kullandı.

Abdülkadir Selvi’nin “Meclis’teki kavganın perde arkasında yaşananlar” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

AHMET ŞIK’IN SEÇİLMESİ

Abdullah Güler’in açıklamalarından sonra muhalefet cephesinde bir panik yaşandı. CHP ile DEM Parti ve TİP arasında bir trafik yaşandı. Ortak bir strateji belirlediler. Konuşmacı olarak Ahmet Şık’ın seçilmesinden görüşmelerin sabote edileceği belliydi. O da kürsüye çıktı, hakaret etti.

AK Parti milletvekillerine ‘terörist’ dedi. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok. Ama onun cezasını Meclis vermeliydi. O nedenle Alpay’ın kürsüdeki müdahalesi kabul edilemez.

Meclis’teki görüntüleri izledim. Meclis tutanaklarını satır satır okudum. İlgililerle konuştum. Buradan çıkardığım sonuçları tek tek aktaracağım.

“BULA BULA DEVLET DÜŞMANI AHMET ŞIK’I MI BULDUNUZ?”

Ahmet Şık, Savcı Selim Kiraz’ı rehin aldıkları sırada DHKP-C’li teröristlerle röportaj yapmıştı. Ahmet Şık’ın röportajından yarım saat sonra teröristler Savcı Selim Kiraz’ı şehit etmişti. Ahmet Şık, Cumhuriyet gazetesindeki haberinde, teröristlere terörist diyememiş, onlardan “eylemciler” diye söz etmişti. Ama milletin vekillerine terörist diyor.

Ahmet Şık, “Bu devleti yıkmamız gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti katil bir devlettir” diyen birisi.

Can Atalay’ın çıkması için bula bula terörist sevici, devlet düşmanı Ahmet Şık’ı mı buldunuz?

“TAHLİYE OLURSA İSTİSMAR EDECEK KONU KALMAZ DİYE Mİ DÜŞÜNÜYORLAR”

Can Atalay’ın cezaevinden çıkmasını isteyen uzlaşmacı bir dil kullanır. Muhalefetin içinde bu üslupta konuşacak tek bir milletvekili yok muydu? Bu kavganın Can Atalay’a ne faydası oldu? Bahçeli ne dedi: “Can Atalay konusu tamamıyla kapanmış.”

Peki şimdi siz Can Atalay’a iyilik mi yaptınız?

Can Atalay’ın cezaevinden çıkmasını isteyen muhalefet böyle hareket etmez. Can Atalay, Osman Kavala tahliye olursa elimizde istismar edecek konu kalmaz diye mi düşünüyorlar acaba?

Yazının tamamını okumak için tıklayınız…

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com