Serhat Akın’ı vuran tetikçi talimatı kimden aldığını açıkladı

Serhat Akın'ı vuran 19 yaşındaki Ozan Dalmaz, saldırı talimatını uzaktan akrabası olan Hasan Şahin'in verdiğini iddia etti.

KRONOS 02 Ekim 2024 GÜNDEM

İstanbul Beykoz’da eski futbolcu ve futbol yorumcusu Serhat Akın, geçtiğimiz günlerde program çıkışında silahlı saldırıya uğrayarak ayağından vurulmuştu. Saldırıda silahı kullanan 19 yaşındaki Ozan Dalmaz verdiği ifadede saldırı talimatını uzaktan akrabası olan Hasan Şahin’in verdiğini iddia etti.

Saldırı karşılığında para almadığını söyleyen Dalmaz, parayı teslim alan kişinin O. M. olduğunu söyledi. Ancak O.M. ifadesinde Dalmaz’ın iddialarını reddederek “Kesinlikle O., bu eylemi tehdit altında yapmadı” dedi.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin tetikçi Ozan Dalmaz, parayı alan O. M. ve parayı getiren Y.G.’nin ifadelerini köşesine taşıdı.

İfadeler şöyle:

Tetikçi O.D. dedi ki:

“Amacım Serhat Akın’ı öldürmek değil sadece gözdağı vermekti. Ben bu eylemi uzaktan akrabam olan şu an yurt dışında olduğunu bildiğim Hasan Şahin’in beni arayıp tehdit etmesi nedeniyle gerçekleştirdim. Hasan Şahin yurt dışında ikamet eder. Müşteki Serhat Akın ile bir muhabbeti veya ilişkisi var mı yok mu bilmiyorum. Olayın sebebini sorduğumda Hasan Şahin bana çıkıştı. Herhangi bir sebep söylemedi. Bu işi para karşılığında da yapmadım. Parayı teslim alan O. M.’dir. Onun parayı kimden teslim aldığını da bilmiyorum. Bana okumuş olduğunuz O.M.’nin kolluktaki beyanları ile savcılık ifadesinde aleyhimde geçen ifadeleri kabul etmiyorum. O., Hasan Şahin’den korktuğu için böyle bir beyanda bulunmuştur. Henüz Beykoz’a gelmeden ben ve O. birlikte Hasan ile görüşmüştük. Hasan Şahin, Beykoz’daki konum bilgisini hem bana hem de O.’ya atmıştı. Olay yerine gelip E. ile görüşüp silahla sıkma anına kadar kollukta anlattıklarım doğrudur. Olayda kullandığım tabancanın yerini polise gösterdim.”

‘BU EYLEMİ TEHDİT ALTINDA YAPMADI’

Tetikçi O.D.’nin suçladığı O.M.’nin ifadesi:

“Hasan Şahin ile sadece O. görüştü. Olay yerinde yine E. ile sadece O. görüştü. Olay yerinin konum bilgisini Hasan bana değil yine O.’ya atmıştı. Bu olayda ben motosikleti kullanmak dışında hiçbir eylemde bulunmadım. Ayrıca olaydan bir gün sonra benim Hasan Şahin ile görüşüp, bu görüşme üzerine evden çıkıp parayı teslim aldığım doğru değildir. Ben parayı aldım ancak O.’nun bana söylemesi üzerine aldım. Hasan ile yine ben görüşmedim. Ayrıca O., parayı getiren kişi ile de konuşuyordu. Kişinin isminin Y.G. olduğunu ifadelerden sonra öğrendim. Ayrıca O.’nun Hasan tarafından tehdit edildiğini söylemesi de doğru değildir. Kesinlikle O., bu eylemi tehdit altında yapmadı.”

‘NE PARASI OLDUĞUNU BİLMİYORDUM’

Peki parayı getiren kişi Y.G. ne dedi?

“Olayda geçen şüphelilerden hiçbirini tanımıyorum. Cudi lakaplı kişinin Hasan Şahin olduğunu ifade sırasında öğrendim. Bu şahısla 2016 yılında Adana’nın Seyhan İlçesi’nde bir arkadaş ortamında tanıştık. Olayda parayı aldığım kişiyi tanımıyorum. Teslim ettiğim kişiyi de tanımıyorum. Bu paranın ne parası olduğunu da bilmiyorum. Cudi, Instagram üzerinden beni görüntülü arayarak yönlendirdi. Ayrıca WhatsApp üzerinden de beni görüntülü aradı. Ben parayı almaya 4 ve 9 yaşlarından iki erkek kardeşimle birlikte gittim. Bir suç eylemi içerisinde olsaydım kardeşimle birlikte parayı almaya gitmezdim.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com